Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Télen ilyen hideg időben...

Télen ilyen hideg időben szoktál szimplán meleg vagy forró vizet inni kortyonként, hogy jól felmelegítsen?

Figyelt kérdés
Vagy inkább úgy érzed hánynál tőle ha meginnád?

tegnap 08:45
A kérdező szavazást indított:
Igen, felmelegít és jót is tesz a gyomromnak is.
Nem szoktam, közömbös nincs rám pozitív vagy negatív hatással.
Nem, ha meg kéne innom azt hiszem hányingerem lenne.
20 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én télen is hideg vizet iszok.

Tea és a kávé amit melegen fogyasztok.

tegnap 09:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Undorítónak érezném. Akkor már teszek bele egy plikk teát
tegnap 09:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam. Minden, még az ásványvíz meg a tea is a hűtőben van télen-nyáron, onnét iszok.
tegnap 09:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A sima innivalókat szobahőmérséklrten iszom ilyenkor (mondjuk nyáron sem mindig igénylem a jéghideget), egyedül a sört hűtöm 😀

Melegen a teát iszom, meg esetleg a kakaót (a tejet viszont csak hidegen szeretem).

tegnap 09:35
 5/13 A kérdező kommentje:

Jó de ezek csak megszokások, vagy van valamilyen élettani hatása, hogy így isszák őket?

Pl. teát megiszod forrón de sima vizet már nem.

tegnap 09:39
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Sima vizet csak jéghidegen tudom inni, másképp az orromon jön vissza.

Ennek bármilyen élettani hatása van, csak így tudom csinálni

tegnap 09:41
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ez csak megszokás. Nincs "élettani" hatása annak, hogy a víz meleg vagy hideg. Kinek így, kinek úgy esik jobban.

Én pl. télen szinte csak teát iszom, nyáron meg heti 1x ha teázom. Nem esik jól télen a hideg víz nekem, ha iszom egy pohárral néha, akkor langyosan (megnyitom a meleg csapot, és ahogy onnan jön).

Nyáron hidegen iszom a vizet, úgy esik jól.

Egyébként egy munkatársam úgy szokott le a kávéról (orvos tiltotta le szívbetegség miatt), hogy forró (nyilván nem 100 fokos, hanem kávé-hőmérsékletű) vizet ivott, mintha kávézna, rendesen kávéscsészéből... Így könnyebb volt neki, mert megvolt a forró ital érzete.

tegnap 09:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmit sem iszom forrón. Nem égetem le a számat, torkomat, stb.

Amit hidegen szeretek nyáron, az most jó szobahőmérsékleten, pl. víz.

A meleg italokat (kávé, tea) meg melegen iszom, nem forrón. télen is, nyáron is.

tegnap 10:35
 9/13 Metionin ***** válasza:
100%
Nem, eleve nem tudok semmit forrón meginni. Teát iszom melegen egész évben.
tegnap 10:44
 10/13 anonim ***** válasza:
Teát szoktam inni forrón. Ha nagyon át vagyok hűlve, akkor szórok bele chiliport (pl. cayenne bors) is. Viccen kívül.
tegnap 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!