Télen ilyen hideg időben szoktál szimplán meleg vagy forró vizet inni kortyonként, hogy jól felmelegítsen?
Én télen is hideg vizet iszok.
Tea és a kávé amit melegen fogyasztok.
A sima innivalókat szobahőmérséklrten iszom ilyenkor (mondjuk nyáron sem mindig igénylem a jéghideget), egyedül a sört hűtöm 😀
Melegen a teát iszom, meg esetleg a kakaót (a tejet viszont csak hidegen szeretem).
Jó de ezek csak megszokások, vagy van valamilyen élettani hatása, hogy így isszák őket?
Pl. teát megiszod forrón de sima vizet már nem.
Sima vizet csak jéghidegen tudom inni, másképp az orromon jön vissza.
Ennek bármilyen élettani hatása van, csak így tudom csinálni
Szerintem ez csak megszokás. Nincs "élettani" hatása annak, hogy a víz meleg vagy hideg. Kinek így, kinek úgy esik jobban.
Én pl. télen szinte csak teát iszom, nyáron meg heti 1x ha teázom. Nem esik jól télen a hideg víz nekem, ha iszom egy pohárral néha, akkor langyosan (megnyitom a meleg csapot, és ahogy onnan jön).
Nyáron hidegen iszom a vizet, úgy esik jól.
Egyébként egy munkatársam úgy szokott le a kávéról (orvos tiltotta le szívbetegség miatt), hogy forró (nyilván nem 100 fokos, hanem kávé-hőmérsékletű) vizet ivott, mintha kávézna, rendesen kávéscsészéből... Így könnyebb volt neki, mert megvolt a forró ital érzete.
Semmit sem iszom forrón. Nem égetem le a számat, torkomat, stb.
Amit hidegen szeretek nyáron, az most jó szobahőmérsékleten, pl. víz.
A meleg italokat (kávé, tea) meg melegen iszom, nem forrón. télen is, nyáron is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!