Meleg levegő felszáll. Plafon-ventilátorral lehetne lefelé is kevertetni a felmelegített levegőt hogy egy négy méter belmagasságú szobában alul se legyen túl hideg míg fent már lehet 30 fok hőség van? Ha igen: vannak (valamennyire) csendes ventik is?
Nem kaptam tőle. :)
Mivel én ezt kérdeztem:
"Plafon-ventilátorral lehetne lefelé is kevertetni a felmelegített levegőt hogy egy négy méter belmagasságú szobában alul se legyen túl hideg míg fent már lehet 30 fok hőség van?"
Négyes: álmennyezet végső esetben sem! Minden ember meg van veszve a hobbit-lakokban, nem véletlenül.
Vannak. Lámpa is van benne, távirányítós is. Szépen kimazsolázod magadnak melyik teccik. Az MM-ben is árulják.
Én most csak hangosan gondolkozva, parasztlogikával azt mondanám, hogy lehet, hogy elkezdi letolni a meleg levegőt, de amikor a meleg légréteg kikerül a ventillátor által kevert áramlásból, újra felfelé fog törekedni, szóval lehet, hogy megáll középen és lent a padlószinten nem lesz melegebb.
De ez csak egy laikus okfejtés. Ahol én ilyen ventillátorokkal találkoztam működés közben, lent nem igazán éreztem a hatásukat.
Felfelé kell fújatni, a plafon felé, hogy a hőáramlásra rágyorsítson. Másik megoldás, hogy egy csövet kell a plafonról levezetni a padlószinthez és leszívatni az összegyűlt meleget. Csakhát le fog hűlni.
Az a retkes fizika ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!