Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Egy manapság használatos...

Egy manapság használatos átlag szódakészítő herkentyűvel átlag hány fullos töltést lehet megcsinálni mire tönkre megy?

Figyelt kérdés
okt. 15. 21:10
 1/9 A kérdező kommentje:
okt. 15. 21:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokezret.
okt. 15. 21:47
 3/9 anonim ***** válasza:

A miénk ca. 3 éve van meg, semmi baja. Nem is számolom, hányszor töltöttük újra az üvegeinket/nap.

99%-ban csak ezt isszuk magában vagy szörppel.

okt. 17. 11:33
 4/9 kriszpo ***** válasza:
Nekünk már kb 6-8 éve van, de pár év után valamiért nem készített erőteljes szódát, hiába nyomtunk bele több CO2-t. Valószínűleg tömítéshibás. (De egyébként kiszámoltuk: jobban megéri nekünk, ha veszünk egy karton szémsavas ásványvizet.)
okt. 20. 08:50
 5/9 Meton ***** válasza:
Elvileg a vizet meg kell venni hozzá, ami akkor is annyiba kerül, ha buborékkal kéred, szóval nem értem, miért éri meg a szódagép. A vizet szűrni kell, hiába mondják, hogy a csapvíz tiszta. Egyébként meg a tömítések fillérekbe kerülnek, ha rájössz, hogyan tudod kicserélni.
okt. 20. 15:38
 6/9 A kérdező kommentje:

5

Az attól függ hol van a csapvíz

Ha a Dunából tisztítják akkor igen

Ha egy hegyvidéki mélyútból szivattyúzzák akkor nem biztos

okt. 20. 16:28
 7/9 anonim ***** válasza:
#5: Nem.
okt. 20. 17:52
 8/9 ErniE76 válasza:
Én az enyém 14 éve használom. Átlagosan minden nap egy üveggel készítek. Ezek szerint kb. 5000 l szódát állítottam már elő. Egy patronból (ha erősre gyártom) kb. 70 l jön ki. Ha gyengébbre, 110 l.
okt. 20. 21:06
 9/9 Meton ***** válasza:

Ha 14 évet kibír, az nem rossz. Én még a kis patront használtam, ami 1 literhez volt elég. Az ára valóban jó volt, viszont amikor a nagy patron megjelent, a kicsik eltűntek. Viszont a nagy patron már nem érte meg az ára miatt. Viszont ezek idővel elromlanak. Valószínűleg lehet javítani, de én ebbe már nem merültem bele. Maga a víz alapból klórt tartalmaz, mert azzal fertőtlenítik. Én meg nem akarok klóros vizet inni, így aztán a szódagép eleve felejtős lett.

Foglalkoztam én szűrt vízzel, tisztább, mint a csapvíz, pedig közvetlenül a Dunából jön. Ennek ellenére csak fürdésre használtam. A nagy szűrőberendezések szinte a szennyvízből is tudnak ivóvizet csinálni, de amit a Dunából vesznek, az teljesen jó. Csak klórozzák is, sajnos. Ha felforralod, akkor teljesen jó, de nekem nem ér meg ennyi macerát.

okt. 22. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!