Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért terhelik rá az átlag...

Miért terhelik rá az átlag emberre a környezetvédelmet?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy uniós szabályozás.

Bejött ez az 50 forintos baromság. Minden ital 50 forintal drágább lett, kivéve ha nem viszed vissza. Miért az átlag embert ugráltatják?

Miért gyártanak még mindig 1.5 literes palackokat amikor fél óra alatt megissza az ember? Gyártsanak akkor 3 literest vagy 5 literest, az emberek meg vegyenek maguknak egy italhordót. Probléma megoldva.

De nem az átlag embert kell ugráltatni, amikor a cégek a legnagyobb környezetszennyezők és nekünk kell megoldani helyettük.

Ott van pl. az egyik kedvenc csokoládém a Raffaello. Ha abból a nagy kiszerelést veszed annyi szemetet gyártasz vele, hogy az elképesztő. Ugyanez a pet palackokkal is. De persze te átlag ember old meg helyettük a környezetszennyezést.

júl. 28. 13:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Tudom, hogy megdöbbentő, de ha, ahogy írtad, veszel egy kulacsot, amit újra töltesz és nem veszed a visszaváltós palackokat, akkor téged nem ugráltat senki.
júl. 28. 13:20
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Mert kinek kellene megoldania szerinted? Amúgy a 3 vagy 5 literes kóla szerinted meddig marad szénsavas miután egyszer már felnyitottad? Nem kötelező ezeket q termékeket megvasarolnia senkinek és a palackokat se kell visszavinni
júl. 28. 13:20
 3/14 anonim ***** válasza:
37%
Ennek természetesen semmi köze a környezetvédelemhez. Természetesen a pénzhez van köze.
júl. 28. 13:31
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Hát mégis ki védje a környzetet? Írod, hogy a cégek szerinted szar kiszerelést, szar csomagolást hoznak forgalomba, de ha nem vásárolja meg tőlük senki, akkor leállnak a gyártással. Ha veszel egy innivalós palackot és mindig újratöltöd a csapnál, akkor még vizet sem kell venned, nemhogy kólát.
júl. 28. 13:32
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Soha nem veszek palackos üdítőt. Vizet viszek kulacsba, vagy limonádét csinálok házilag.
júl. 28. 13:41
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

A természetet csak úgy lehet védeni, ha MINDENKI védi - és mivel a mindenki föleg az átlag emberekböl áll, ezért nekik is tenni kell valamit.

Tipikus magyar gondolkodás, bármit kellene tenni, csinálja más, "miért éppen én".

júl. 28. 13:53
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

Értem, amit a kérdező ír.

Tegyük fel, úgy döntök, nem utazom repülővel, mert az borzasztóan szennyezi a környezetet, de ettől az a repülő meg fog telni utasokkal, el fog indulni...

Ha nem rendelek Kínából vackokat, megteszik mások, az a hajó elindul...

Szerintem az a legfőbb akadály, hogy nagy tömegekre lenne szükség a változáshoz. Ami persze ott kezdődik, kezdődhet, hogy mindenki megteszi a kis életében, amit tud, pl. egyikünk sem veszi meg a túlcsomagolt élelmiszereket.

Szegeden élek, és a minap is (!) felszámoltak egy szelektív hulladékgyűjtőt, mert sok ember nem megfelelően dobja ki a hulladékát, ráadásul a gyűjtők körül szétdobálva hagy mindenféle hulladékot, szemetet. Ennek így tényleg nincs értelme, és elkeseríti azokat, akik igyekeznek tenni a környezetükért. Nem arról van szó, hogy csinálja más, hanem arról, hogy mások miért nem csinálják megfelelően?

júl. 28. 15:19
 8/14 anonim ***** válasza:
58%
Mindent az átlag emberre terhelnek, nem vetted még észre?
júl. 28. 15:48
 9/14 anonim ***** válasza:
81%

Muszáj hogy az emberek gondolkodása is változzon, mert rohadt nagy gáz van. Ettől még nyilván egyetértek azzal hogy a cégeket is szigorúbban kellene szabályozni. A kettő nem zárja ki egymást.

Én energiaitalt szoktam venni mondjuk heti 1-2-t, azt általában itthon iszom meg, úgyhogy megy a szelektívbe. Otthonra ásványvizet venni ott ahol jó minőségű a csapvíz az pazarlás.

júl. 28. 16:17
 10/14 anonim ***** válasza:
81%

Az a baj, hogy más normális országban ez tök jól működik. Nálunk nem fog.

Lásd:

1. Emberek mentalitása.

2. Szarok a gépek.

Egyébkét teljesen mindegy az ilyen amég ott van kína és india a világot tonnaszám árasztja el a sok-sok ipari hulladékkal.. :/

júl. 28. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!