Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Vettem egy kotyogós kávéfőzőt,...

Vettem egy kotyogós kávéfőzőt, mire vigyázzak ha azt szeretném, hogy egészen biztosan soha ne robbanjon fel?

Figyelt kérdés
Őszintén szólva ha nézem a konstrukciót nem nagyon értem, hogy egyáltalán mitől szokott felrobbanni és felfröccselni a kávé amennyezetre. Van egy alja amiben van egy biztonsági szelep, van benne egy szűrő, meg van egy teteje amit rá kell csavarni mint egy kupakot az üvegre. Nem értem hogy hol és mi szokott elromlani amitől a robbanás megtörténik.
szept. 8. 08:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy túltömik és még meg is nyomkodjak jo alaposan.

A gumi se csússzon félre.

Nekünk 32 éve van, meg sose robbant fel.

szept. 8. 08:41
 2/5 anonim ***** válasza:
69%
Ne töltsd a vizet a szelep fölé. Egyébként ezek nem szoktak felrobbanni. A valódi kotyogósnál történhet olyan, hogy vízkövesedés miatt beragad a súly, akkor az robbanhat. De az sem jellemző, mert ugyanúgy ott van a szelep. Feltűnik az is, hogy nem kotyog a megszokott időben.
szept. 8. 09:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván pedig előfordulhat.

Nem szabad túl sok kávét tömni bele.

szept. 8. 09:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Felrobbanni akkor szokott, ha elvízkövesedik a szűrő, és a lyukak mérete a tizedére csökken. Rendszeresen vízkőteleníteni kell.
szept. 13. 10:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Ahogy már írták, tisztán kell tartani, nem szabad megtömni (csak lazán a kávét a kosár pereméig), érdemes kézzel őrölni a kávét, mert a bolti örlemény túl finom a kotyogóshoz, nagyon betömörödik és nehezebben megy át rajta a víz, amitől felrobbanni ugyan nem fog, de túlhevül és keserű, égett kávé jön le, vagy nagy erővel kirobban a víz a kifolyón. Érdemes forró vízzel indítani a főzést, kis lángon alágyújtani és rögtön csapvízzel lehűteni az eszközt amikor lefolyt a kávé.
okt. 15. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!