Hány gramm őrölt kávét teszel a kotyogos (hagyományos méretű) kávéfőződbe?
Figyelt kérdés
Én 15 grammot, ez kevésnek számít/ gyenge kávét eredményez?2023. jún. 20. 20:58
1/9 anonim válasza:
Mit jelent a hagyományos méretű? Van 1,2,4.. 12 személyes is. Én egy adagosat használok, abba 10 gramm kávét teszek.
2/9 anonim válasza:
Eszembe nem jutott megmérni grammra. 5-6 púpozottabb teáskanállal.
3/9 A kérdező kommentje:
6 szemelyes
2023. jún. 20. 21:30
4/9 anonim válasza:
6-7 gramm megy egy adag presszó kávéba. Egy otthoni, lazább kávéba ennek kb a fele, tehát szerintem a 6 személyes olyan 20 gramm körül normál.
5/9 anonim válasza:
Annyi kávéőrleményt, amennyi megfelelően tömörítve belefér a tárolóba, fogalmam sincs, hogy az hány gramm.
6/9 anonim válasza:
Én 5 evőkanálnyit,nem szoktam mérni.
7/9 anonim válasza:
A kotyogónál nem kell tömöríteni, csak szimplán tele kell rakni a kosarat.
8/9 anonim válasza:
"Én 5 evőkanálnyit"
Öcsém, 12 személyes kávéfőződ van? Azta...
9/9 anonim válasza:
15,3g De csak azért, mert ekkora a kosár, ezzel van pontosan tele. De amúgy kávé márkától is függ meg az örlő beállításától is, szóval ezt empirikusan kell mindenkinek kitapasztalnia. Mivel a kotyogósnál tömöríteni nem szabad, nekem így ha megőrölök 15,3 grammot, akkor szépen eligazgatva színültig van a kosár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!