1 adag kávé hány gramm őrölt kávéból jön ki elvileg?
Attól függ, milyen módszerrel csinálod..
Kotyogó, esprssogép, fench press, filteres kávé..... stb stb
Ízlés kérdése :)
A sztenderd eszpresszó 7 g kávéból készül, de ugye nem csak eszpresszó létezik. Ha a csomagolásra 6 g van írva, próbáld ki annyival, aztán próbáld ki eggyel kevesebbel és többel is.
Sötétebb pörkölésű kávénál én inkább kevesebbet szoktam használni.
Ahogy 1-es írja, számíthat az elkészítés is, kotyogóssal pl. inkább 8-10 g között szoktam, dugattyússal meg 5 g-ot... stb.
#4: dugattyússal ilyen keveset használsz?
Én nem súlyra mérem, hanem adagolókanállal, de az tuti, hogy több, mint 5 gramm....
Ez már végképp ízlés és készítés kérdése :)
A sztenderd az az eszpresszónál, hogy 7 g kávéból kell főzni 25 ml-nyi kávét. A gépeken általában van szintjelző, hogy meddig kell feltöltened vízzel, de nem tudjuk, milyen géped van és milyen kávét akarsz csinálni :)
De mindenképpen az lenne a legjobb, ha kikísérleteznéd, hogy adott kávéhoz és géphez melyik a neked legjobb kávé:víz arány.
ma 08:08
Az arány 100 g vízhez 5 g kávé nálam
Viszont ugye ebből általában 2-3 dl-t csinálok, ami 6 g-mal már túl erős nekem.
Szóval az 5 g-ot úgy értsd, hogy feleségemmel ketten 500 g vízhez teszünk 25 g kávét.
8: köszi-köszi! :) Így már értem! :)
Akkor stimmel az én arányaimmal kábé... :)
4 dl-nyi kávét iszom reggelente (kevés tejhabbal). Akkor nem adagolom túl magamnak... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!