Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » 1 adag kávé hány gramm őrölt...

1 adag kávé hány gramm őrölt kávéból jön ki elvileg?

Figyelt kérdés
Az Omnia 250g-os daráltakon mintha 6 gramm lenne írva, ha jól emlékszem. A boltban megnéztem mi van ráírva, (nem vettem meg) de online nem látok infót erről. Más kávékon még nem találtam ráírva.

2021. jún. 22. 21:49
1 2 3 4
 11/38 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

Nem, a sztenderd eszpresszó 25 ml (nem cl)

A ristretto is 25 ml körül van, de dupla kávéból.

2021. jún. 23. 23:41
 12/38 A kérdező kommentje:

na akkor mennyi az annyi ?

Valaki le tudná írni? A fél literes hülyeségek nem fontosak.

2021. jún. 24. 00:11
 13/38 A kérdező kommentje:
illetve azt már a menzán is tejeskávénak hívtuk és úgy volt jó ahogy volt
2021. jún. 24. 00:11
 14/38 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

Addig nem tudunk válaszolni, amíg nem tudjuk, hogy milyen kávét akarsz készíteni és mivel :) Ha az Omniádra 6 g van írva, akkor használj annyit, jónak tűnik a mennyiség.

A tejeskávé alatt Magyarországon a cafe au lait-t értjük, ahol a kávé:meleg tej arány 1:1 (vagy ahogy ízlik).

2021. jún. 24. 00:25
 15/38 A kérdező kommentje:

nem értek hozzá, azért kérdezem. Nem akarom úgy inni, hogy az 1 csésze azkhmmm fél decitől 2 deciig bármennyit is jelentsen.

Szóval ha kérek 1 kávét tejszínnel és 1 cukorral, na az mégis mennyi is kéne, hogy legyen?

de ezeket a "káromkodásos" neveket sem értem, így hiába kérdezel nem tudom mit mondjak. Van egy koyogósom elvileg 2 vagy 4 személyes aztán úgyis főzök akármennyit és öntök valamennyit.

Na de nem így akarom, hanem tudni szeretném, hogy mennyinek kellene lennie elvileg az annyinak.

2021. jún. 24. 01:11
 16/38 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

Remek, szóval kotyogóshoz szeretnél receptet :)

1) Forralj fel szűrt vizet

2) Öntsd a vizet a kotyogós szintjelzőjéig

3) Tedd bele a kávét* lazán, ne tömörítsd

4) Közepes lángon kezdd főzni, amíg meg nem hallod a bugyogó vizet (kb. amikor a leggyorsabban jön ki belőle a kávé)

5) Gyorsan hűtsd le a kotyogóst a csap alatt hideg vízzel, hogy ne főjön tovább, különben égett íze lesz

6) Tegyél hozzá meleg tejet (a hideg és forró tej nem jó) és cukrot ízlés szerint

*A kávé mennyiségét muszáj lesz kikísérletezned. A víz mennyiségén ne változtass, a kávéból kezdj 6 g-mal, aztán növeld eggyel minden alkalommal, amíg meg nem találod a számodra legjobb ízűt. Ha túl savanyú lett a kávét, akkor használj többet; ha túl keserű, kevesebbet.

2021. jún. 24. 06:40
 17/38 anonim ***** válasza:

15: de mit jelent nálad a "kávé"...?

Espresso? Hosszú kávé? Egyéb?

2021. jún. 24. 08:43
 18/38 A kérdező kommentje:
#17 Ha valahova bemegyek, annyit mondok, hogy kérek egy kávét. Nem cifrázom. Mi az hogy espresso? mi az hogy hosszú kávé?
2021. jún. 24. 12:55
 19/38 anonim ***** válasza:
61%

18: ha így mész be valahová, akkor vissza fognak kérdezni.

Lehet, hogy a bivalybcnádi kocsmában kávé = kávé, egyféle van... :-DDD

De már egy jobb falusi cukrászdában is alapból van 4-5 féle...

2021. jún. 24. 13:26
 20/38 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező! Olvass, tanulj!

[link]

2021. jún. 24. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!