Van különbség az ízvilágban különféle kávéfőzési technikáknál?
Tegyük fel ugyanazt a kávéfajtát használod, de pl. az egyiket kotyogóssal főzöd a másikat meg magasnyomású kávéfőzővel.
És mi van akkor, ha nem csak sima espressót főzöl (bár nem tudom, hogy a kotyogóssal készült kávét lehet e espressónak hívni), hanem mondjuk egy cafe lattet vagy cappucinot? Lesz különbség az ízvilágban?
Persze hogy van. Nekem van egy fullautomata kávéfőzőm, kotyogosom, caffeteriam és cold brew csepegtetőm: ugyanazt a szemes kávét használva teljesen más ízt lehet kapni.
A cafe latte-nak meg a cappucinonak amúgy ugyanaz az eszpresszó az alapja, csak ugye tejet meg tejhabot adnak hozzá.
Érzed az izét. Xar kavebol a cappuccino is xar lesz...
Legtobbszor az automatát használom, nyáron pedig, amikor nagyon meleg van, a cold brew-t. Kotyogos az csak ritkán, amikor csak egy adag bivalyerős kávét innék, abból ugyanis egyszemelyesem van. A cafeteria megint sok inkább nyáron használatos nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!