Mióta visszaválthatók a flakonok és megláttok egyet az út szélén ti is úgy érzitek, mintha szólna, hogy gyere vegyél fel és adj le? Csak akkor mi maradna a hajléktalanoknak?
Én az elmúlt héten négyet találtam és adtam le. Ebből kettőt amúgy is ki kellett volna dobnom, mert a házam elé dobták el, amit amúgy is nekem kell takarítani. Én örülök az aprópénznek és a környezet is tisztább lesz. Aki hajléktalan, az amúgy is vadászik rájuk és visszaváltja nagyobb tételben. Heti egy-két palackkal nem fosztom meg őket a pénzforrásuktól.
Aki meg nem viszi vissza, amit vett, havi szinten akár több ezer forintot is veszíthet, ami pl. a netszámlája ára is lehet. Sok kicsi sokra megy.
Nem engem nem hivogatnak, eddig is kidobtam őket a szelektívbe vagy a családunk "használta" amíg lehetett. (pl. locsolásra, kulacs helyett) igaz eleve igyekeztünk minimálisan palackos dolgokat venni, mert ahol lakunk a csapvíz is rendben van.
Annak örülök, hogy végre visszaválthatóak, mert látom hirtelen lett értéke a "szelektív gyűjtésnek" (egyben szégyen is, hogy 50 forintért már mindenki képes otthon is különtenni a palackokat, dobozokat és rohanni hétvégén a beváltókhoz, amúgy meg lusta volt előtte a többség még nemhogy összenyomva kidobni a műanyagos kukákba (már ahol volt szelektív szemétgyűjtés), de rácsavart kupakkal bele---szta a normál kukákba, amik így kb. egy nap alatt megteltek. Az meg még nagyobb gáz, hogy nem azért jelent meg most cikk arról, hogy szabálysértés kukából hulladékot kivenni (mert ez már egy régi jogszabály és lomizáskor mindig téma), hanem azért, hogy igen a kukázós, hajléktalan és egyéb szegény emberek, akik mások lustaságából a szemétben, utcán, kukában landoló visszaválthatósokat összeszedik, azok és legyünk őszinték de sokszor büdösek és koszosak és bemennek a legtöbbször boltban (pl. ...bejáratán belül, bevásárlóközpont végében stb.) elhelyezett üvegautomatához és ott a társadalom szerencsésebbjei szeme és orra láttára elkezdik a flakonokat bedobálni. Nem egyszer hallottam megjegyzést pénztárostól vagy vevőtől, hogy kérték a biztonságiakat rakja ki a lepukkant egyéneket vag ytettek rosszaló megjegyzést, hogy azt hittem a kisszékre felállva fogják bedobálni az egész zsáknyit, miért nem lehet őket kizavarni? szóval v...zze, ilyen népet mint mi ki kellene találni. Én nem vártam volna az elmúlt néhány évtizedben erre a megoldásra (mert hát gyerekkoromban is bementünk a boltba visszaváltottuk az üveget (és az is rég volt már, de volt műanyag visszaváltos palack is! cocacola kemény műanyagüvege), kaptuk a kis cetlit és levásároltuk, egyszerűen ezt a régit megőrízve mellévágtam volna, hogy egyből szelektív gyűjts és aki nem szelektíven gyűjt olyan büntit kap, hogy a egyből tud szelektíven gyűjteni. ezen nem kellene sose finomkodni, mert így is ellepi az országot a szemét. Ettől függetlenül végre, örülök és nem nem hivogat a szemét az utcán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!