Kóla! Káros vagy sem? vagy csak a sok marketing propaganda hiteti el velunk?
Figyelt kérdés
2023. jún. 15. 16:37
11/30 anonim válasza:
Túlzásba vitt fogyasztása káros, éppen úgy, mint a szeszes italoknál vagy bármi másnál. A foszforsav túlzott mennyisége megbontja a szervezet kalcium-foszfor egyensúlyát és a csontokat tekintve kalcium vesztés következhet be (a csontok meggyengülése).
12/30 anonim válasza:
Láttam egy videót, amiben felforraltak egy lábas kólát. A végeredmény magáért beszélt. Ilyen fekete kátrányos ragacsos sz@r lett belőle. Egyébként gyakorlatilag minden káros, ami mesterséges.
13/30 anonim válasza:
A foszforsav akadályozza a kalcium felszívódását, plusz cukorra kevés ember szervezetének van szüksége. Egészségesnek semmiképp nem egészséges. De azért nem is ördögtől való méreg. Alkalmanként nyugodtan fogyasztható, csak ne ez legyen a napi folyadékpótlás alapja.
14/30 anonim válasza:
Nagyon egeszsegtelen! 1 l Coca Colaban 10,6 gr cukor van, ami megfelel 35 db kockacukornak. A Zeroban cukor helyett edesitöszer, ami ugyanolyan karos. Ha csak keveset iszol, es ritkan, az meg nem problema
15/30 mindentudó99 válasza:
Finom imádtam de évek óta nem iszom. Már nem birom a cukrot az édesítőt se. Dédanyám utolsó 20 èvében csak pepsi kólát volt hajlandó inni bele is halt a sok kólaivásba 94 éves korában. Persze irónia. És a történet igaz tényleg így volt de ő az a tipus volt akit agyon se lehetett volna csapni sose volt beteg. De alap esetben az összes üdítő káros a rengeteg cukor szinezék és tartísító miatt. Még a gyümölcskevek nagy része is mert televágják fruktózzal. De a teljes tiltas is marhaság tehát hogy egy gyerek ne ihasson meg alkalmanként egy kispohárral. Itt is a mértékletesség számít mint minden másban amit megeszik iszik az ember.
16/30 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy én a víz helyett is azt iszok. A zero-t. napi 1 masfeles uveg kb
2023. jún. 16. 08:16
17/30 anonim válasza:
Ha folyamatosan azt iszod az nem túl jó. Kíváncsi lennék a vérképedre.
18/30 A kérdező kommentje:
Legutobb mikor voltam,azt mondtak,hogy rendben van.
Viszont azt (bar lehet,hogy korbol adodoan) eszrevettem,hogy pl a b▒rom erzekenyebb lett. Pl megvakarom es piros csik marad ot sokaig,majd elmulik.
Faj a derakam,sargabbak a fogaim(nem dohanyzom) es minden reggel mikor felkelek megyek a retyora f▒sni menetrendszeruen. Nem biztos,hogy kola miatt,de 10-15 evvel ezelot nem voltak ilyen "panaszaim".
2023. jún. 16. 08:20
19/30 anonim válasza:
Sajat erdekedben szokj le a colarol, de teljesen! Nagyon egeszsegtelen, ugymint minden üditöital. A legegeszsegesebb a viz, vagy az abbol keszitett tea. Vagy tej, de az persze nem oltja a szomjat.
20/30 anonim válasza:
Csontrikulast okoz, ha nem hiszed, majd meglatod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!