Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Kóla! Káros vagy sem? vagy...

Kóla! Káros vagy sem? vagy csak a sok marketing propaganda hiteti el velunk?

Figyelt kérdés
2023. jún. 15. 16:37
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
69%
Nagy mennyiségben fogyasztva káros. A light/zero már kis mennyiségben is.
2023. jún. 16. 18:24
 22/30 A kérdező kommentje:

???

" A light/zero már kis mennyiségben is."

2023. jún. 19. 08:37
 23/30 anonim ***** válasza:
79%
#22 Igen, mivel aszpartám van benne, ami méreg.
2023. jún. 19. 08:59
 24/30 mindentudó99 ***** válasza:
6%
#19 Ez is egy tèvhit hogy a tej egészséges. Persze nyilván nem árt meg van egészséges dolog benne de a felnött ember számára emészthetetlen tehát szükségtelen. Csak csecsemőként tudjuk megemészteni. A másik tévhit hogy sokan azt hiszik ha cukorpötlöt isznak az már jó
2023. jún. 19. 13:13
 25/30 anonim válasza:
65%
Arany középút: tejeskóla.
2023. jún. 20. 06:59
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Van egy közvetlen családtagom, aki már vagy 25 éve iszik napi 3-4,5 liter light Coca-t, a napi vízfogyasztása 90%-át kólából fedezi. Semmi baja, a vérképe is hibátlan. Csontjaival sincs gond, részben fizikai munkát végez. A következő 25 évben majd kiderül, hogy van-e ennek hosszú távú hatása.

Én átlagosan heti 1 liter zérót iszom, kb. minden másnap egy pohár hideg kóla jól esik. Azt hogy mennyire káros, nem tudom, szerintem ez nem az a mennyiség amit nem tud úgymond befogadni a szervezet. Napi 5-8 liter víz mellett eltörpül.

#14 Nem 1 literben hanem 100ml-ben van annyi cukor, amennyit írtál. :) Tényleg borzasztó sok, aki napi több 100 g cukrot bevisz az biztos hogy rövid-középtávon inzulinrezisztens, hosszú távon cukorbeteg lesz.

2023. jún. 21. 10:43
 27/30 anonim ***** válasza:

Marja a gyomromat, de finom. Cukormenteset iszom.

A koffein lehet inkább probléma.

Az igazság szerintem középúton van. Káros, de nem annyira, hogy mértékkel fogyasztva ártson. Néha pedig hasznos is, pl leesett vérnyomás, vagy vércukor esetén.

2023. jún. 21. 15:00
 28/30 Neurock válasza:
79%

A zero egészségtelenebb, mint a normál.

Az édesítőszerek sokkal károsabbak, mint a cukor.

Az Aszpartám egyenesen idegméreg.

2023. jún. 21. 19:10
 29/30 anonim ***** válasza:

Dehogy idegmereg. Honnan szedtek ilyen hulyesegeket, indexrol?

Bizonyos korulmenyek kozott szetesik az aszpartam aminek egyik alkotoelemere mondjak hogy idegmereg. Onmagaban, olyan mennyosegben amit edesitett uditobol egy honap alatt sem tudsz meginni. Nagy mennyisegben fogyasztva bizonyos embereknel neurologiai tuneteket rogzitettek. Napi 2-3g aszpartam fogyasztasa az egeszsegugyi hatarertek. Mennyi aszpartam van 1 liter kolaban? Milyen mas elelmiszerekben vannak benne kulon-kulon az aszpartamot alkoto elemek? Ez a mennyiseg meg borzaszto messzi van attol, amilyen mennyisegben elfogyasztva hatassal van az idegrendszerre. Ki ne talald mar hogy karosabb mint a cukor, amibol 200x annyit kell elfogyasztani ugyan olyan izfokozashoz.

2023. jún. 21. 19:58
 30/30 anonim ***** válasza:
Az Egészségügyi Világszervezethez tartozó Nemzetközi Rákkutató Ügynökség pénteken a „lehetséges rákkeltő” kategóriába sorolta az aszpartámot, a világ egyik legnépszerűbb édesítőszerét. Pleva György, a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója szerint nem bizonyosodott be, hogy az aszpartám közvetlenül rákkeltő. Erdélyi Alíz, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára ugyanakkor hangsúlyozta: nem lesz egészségesebb az étel, ha a túlzott mennyiségű cukrot édesítőszerekkel váltjuk ki.
2023. nov. 26. 00:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!