Mi a különbség egy espresso és egy kávé között?
Mindig látom kiírva az automatákon. De nem értek a kávékhoz.
Valaki elmagyarázná mi ez a hosszú kávé dolog?
Az eszpresszó, mint a neve is mutatja, gyorsan készül. Magas nyomású kávéfőző géppel, néhány másodperc alatt lefő, tetejét selyem crema fedi. Édesítés nélkül is kellemes. A crema nem hab, hanem egy krémszerű réteg.
A hosszú kávé meg olyan mint a filteres. Gyengébb, és több víz hozzáadásával készül. Barista nyilván csóválná a fejét, de röviden ez a lényeg.
Egyszer ittam americanot, a barista lefőzött egy sima kávét, és felengedte még kb 3 deci forró vízzel.
Kávé leves 🙄😳
Kávét nagyon sokféleképpen lehet készíteni.
Ízlés kérdése ki hogy szereti.
Jó espressot készíteni kifejezetten nehéz, ezért az egy magasabbra értékelt elkészítési mód.
Az espresso úgy készül, ahogy az első is írta. A kávék között ez a feles.
A hosszú kávé is hasonló módon készül, de több vízzel, így hígabb lesz, jobban bírja a gyomor.
Az Americano az, mikor felengedik az espressohoz valamennyi vizet tesznek, hogy hígabb legyen még egy hosszúnál is. Szélsőséges esetben valóban olyan híg lesz, mint a filteres amerikai kávé. (Eredetileg ez volt a cél, ezért lett ez a neve.)
Tehát a hosszú kávé mondhatjuk, hogy kíméletesebb a gyomornak mint egy espresso?
Érdemesebb inkább azt inni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!