Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mi a különbség a sima kávé és...

Mi a különbség a sima kávé és az espresso között?

Figyelt kérdés
2021. nov. 19. 21:30
 1/8 anonim válasza:
90%
minden espresso kávé, de nem minden kávé espresso
2021. nov. 19. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Ahogy egyes írja. Elvileg a presso gondolom a nyomás olaszul. És a technológiára utal, hogy nagy nyomáson préseljük át a kevés vizet a kávén. Persze a megfelelő minőségű őrlemény is kell hozzá.
2021. nov. 19. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Par hete volt mar ugyanilyen kerdes.


Hosszan bizonygatta a kerdező, h hülyeseg az elnevezes...

2021. nov. 20. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
akkor elméletileg a kotyogós sem "presszókávét" csinál? hogy nincs olyan nagy nyomás mint egy modern gépben
2021. nov. 20. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kotyogós finomat csinál de nem eszpresszó. Egyébként nem kell, hogy modern legyen a gép, 40 éve is volt az akkori szocreál “presszókban” vagy “eszpresszókban” ilyen nagy karos gép, akkoriban azzal csinálták.
2021. nov. 20. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A kottyogós nem presszó kávé.Kávégép kell ahhoz, hogy olyan nyomással főljön le amitől presszó kávé.
2021. nov. 20. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 krizsobogi válasza:
54%

Az espresso egy rövid erős kávè kotyogossal is elkèszithető a kávè szűrőt kissebbre kell cserèlni kevesebb vizet kell belerakni ès kèsz

A sima kávè ausztriában a hosszú kávèt jelenti

Olaszországban a sima kávè espresso

2021. nov. 22. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
87%

Hagyományos 3.5-4 bar körüli gőznyomással csak sima egyszerű kávé készül, ahogy mi magyarok hívjuk "főzött" vagy "fekete", az eszpresszó készítéséhez viszont nagynyomású (15-20 bar) gép kell!

A nagy gőznyomás a főzés során jobban kipréseli a kávéport, így abból több aroma és koffein szabadul fel, ami miatt jóval erősebb és teltebb ízű lesz kávé! Plusz a nagy gőznyomás kissé fel is habosítja a tetejét, így lesz rajta az a vastag bézs színű hab, az úgynevezett "crema" réteg!

Röviden összegezve: nagyon erős, telt ízű, tetején cremával - ez a 3 dolog különbözteti meg az igazi eszpresszót az egyszerű főzött kávétól!

2021. nov. 23. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!