Mi a különbség a sima kávé és az espresso között?
Par hete volt mar ugyanilyen kerdes.
Hosszan bizonygatta a kerdező, h hülyeseg az elnevezes...
Az espresso egy rövid erős kávè kotyogossal is elkèszithető a kávè szűrőt kissebbre kell cserèlni kevesebb vizet kell belerakni ès kèsz
A sima kávè ausztriában a hosszú kávèt jelenti
Olaszországban a sima kávè espresso
Hagyományos 3.5-4 bar körüli gőznyomással csak sima egyszerű kávé készül, ahogy mi magyarok hívjuk "főzött" vagy "fekete", az eszpresszó készítéséhez viszont nagynyomású (15-20 bar) gép kell!
A nagy gőznyomás a főzés során jobban kipréseli a kávéport, így abból több aroma és koffein szabadul fel, ami miatt jóval erősebb és teltebb ízű lesz kávé! Plusz a nagy gőznyomás kissé fel is habosítja a tetejét, így lesz rajta az a vastag bézs színű hab, az úgynevezett "crema" réteg!
Röviden összegezve: nagyon erős, telt ízű, tetején cremával - ez a 3 dolog különbözteti meg az igazi eszpresszót az egyszerű főzött kávétól!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!