Az csak egy parasztvakítás, hogy a kávékapszulák közt van külön ristretto, espresso, lungo, vagy tényleg van bárminemű különbség két hasonló minőségű, lefőzött kávé között, ha mondjuk az egyiket ristretto-hoz javasolják, a másikat lungo-hoz?
Szerintem nincs.
Mi az étterembe espresso kapszulát használtunk mindenhez.
Van különbség, csak a kávéfogyasztók 70%-a képtelen megkülönböztetni az ízeket, főleg a magyar konyha nagy hívői, mivel annyi fűszert esznek, hogy az tartósan befolyásolja az ízérzékelésüket. Ehhez hozzáveszed a légszennyezettséget, ami a szaglást nyomja el és máris nincs különbség sokaknak a tchibo family és a blue Mountain közt.
Csinálj egy kisérletet! Hagyd el a sok fűszert a főztödből és csak kicsi sót (felét annak, amit most használsz), fokhagymát, hagymát és zöldfűszert használj (azt se vidd túlzásba)! Semmi ízesített ital, csak víz. Lesz min. 5-6 szar heted, mire megváltozik az ízérzékelésed, de addigra kb azt meg fogod tudni mondani, milyen öreg volt a csirke, amit eszel.
És ez lesz az a pont, ahol már a különböző kávékat is meg fogod tudni különböztetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!