Mi a különbség a cappuccino és az espresso között?
Én értem egyébként a koffeinre irányuló kérdést, (az világos mindenkinek, hogy ugyanannyi űrtartalom ugyanannyi kávét tartalmaz. Abban van a legtöbb koffein ha mégis azonos űrtartalomról beszélünk, amelyik nincs se cukorral se tejjel se tejszínnel, se mézzel stb ,,higítva''. Tej, méz / cukor nélkül viszont nehezebb elviselni az ízét. (sok ember számára).
,,Kávé feketén'' így hívják azt amiben semmi nincs. De ez nagyon erős a gyomornak sem jó hosszútávon. Függ attól, hogy ki hogy issza a cappuccino-t vagy az expressot- de általában elmondható, hogy a cappucinoba nagyobb arányban tesznek tejet, olyan mennyiségben, ami miatt az összetétele kevesebb ,,kávét tartalmaz'', mint az espresso. Tehát ha azonos űrtalmat nézünk és 100 pohár cappucinot meg espresso-t összehasonlítunk. Az espresso fog kicsivel nyerni a koffientartalmat illetően, mivel ott nem annyira jellemző a tej hozzáadása olyan arányban, mint a cappuccionál.
(8 évig írtam ezt a választ, bocsi ha bonyolultra sikerült)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!