Ez a víz tényleg jó a kávéhoz?
Nézegettem ezt a barista videót ahol desztillált vízet kever össze szódabikarbónával és keserűsóval. Azt mondja ez a legjobb víz a kávéhoz. Szerintetek elkészítsem? A desztillált víz nem káros? A kommentek le vannak tiltva a videónál.
https://www.youtube.com/watch?v=_cdSxNsuEng
Uhh, ahogy elnézem eléggé elszabadultak az indulatok itt.
A vegyészmérnök kommentelő nem írt hülyeséget. Annyit írt, hogy egyszer kétszer megszabad inni, de hosszútávon tilos. A belinkelt hallgatói jogviszonyon kész voltam :D
Egyébként ha mérgező lenne a desztillált víz nem raknának rá szerintetek egy hatalmas halálfejet, MÉRGEZŐ felirattal? Ez nettó baromság, hogy mérgező. azt tudom, hogy mindennapos ivóvíznek alkalmatlan. Meg valahol olvastam, hogy kiszívja a szervezetből az ásványi anyagokat a desztillált víz. Ezt sem tudom, hogy igaz-e.
Nem nagyon értek a kémiához ezért kérdeztem ezt a kérdést, én arra tippelek, hogy a szódabikarbónával és a keserűsóval a víz keménységét és ph-ját állítja be.
Egyébként a coca cola árul desztillált vízen alapuló vizet amit Smart Waternek hívnak és a tesco-ba is kapsz. Abba ezek vannak : Desztillált víz, Kalcium-klorid, Magnézium-klorid, Kálium-bikarbonát
#33: nem kell benyalni a marketinget...
Mi értelme annak, hogy kivonják a vízből az ásványi anyagokat, majd újra belerakják mesterségesen...? :-DDDD
Ne haragudjatok az offért, de ezen nem tudok túllépni. Mi a franctól lenne a desztillált víz mérgező?
Mármint azt értem, hogy ha csak azt iszod minden folyadék helyett, az nem elegendő, de ha csak kávét iszol víz helyett, az sem elegendő, mégsem mondjuk, hogy mérgező lenne. Azt meg végképp nem értem, hogy az, hogy a vegyészmérnökök azt használják a különböző kísérletekhez, miért jelentené azt, hogy mérgező lenne. Nálunk meg vízzel működik a vágógép hűtése, amivel az acélcsöveket vágjuk, azt a vizet sem akarod meginni, de attól még a csapvíz (ahonnan az jött eredetileg) iható...
"A desztillált vizet forrásban állítják elő, majd kondenzálják, míg az ioncserélt vizet ioncserélő gyantákkal állítják elő."
Ne keverjük a kettőt. A desztillált víztől nem lesz semmi bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!