Ez a víz tényleg jó a kávéhoz?
Nézegettem ezt a barista videót ahol desztillált vízet kever össze szódabikarbónával és keserűsóval. Azt mondja ez a legjobb víz a kávéhoz. Szerintetek elkészítsem? A desztillált víz nem káros? A kommentek le vannak tiltva a videónál.
https://www.youtube.com/watch?v=_cdSxNsuEng
A #10- nek nettó igaza van.
Valamint mint írtam, a szódabikarbóna savasítja a vizet, a kv meg alapból savas, ezért is isszák sokan tejjel a kv-t, mert az lugosít.
A keserű só más nevén E518 azaz Magnézium szulfát megtalálható sörökben, konzervekben, állagmegörzésre használják az élelmiszar iparban. Nagy mennyiségben hashajtó hatású.
#10 Ne foglalkozz a sok önjelölt gyk-s vegyészmérnökkel. Ez nem az az oldal, ahol elismerést kapsz ha tudsz valamit. Ezt én már rég megtanultam itt GYK-n. :)
A desztilált víz ion cserélt víz, amit sok sok szupermarketben palackozva árulnak.
" Élettani szempontól a desztillált víz fogyasztásnak semmilyen káros következménye nincs, mivel a megfelelően vegyes táplálék bőven elegendő mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat (nátrium, kálium, klorid, kalcium, magnézium, vas stb.). Ahol nem áll rendelkezésre biztonságos tiszta ivóvíz, ott a desztillált víz fogyasztása mindenképpen ajánlott. Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy a jó minőségű ásványvizekben előforduló sokféle ásványi anyag hozzájárul a napi ásványi anyag szükséglet pótlásához.[5]
Egy epidemiológiai tanulmány szerint az ásványvíz fogyasztás negatívan korrelál a szív és érrendszeri betegségek kialakulásával. Ez azt jelenti, hogy akik ásványvizet fogyasztottak, azok kisebb mértékben betegednek meg, az ionmentes vizet fogyasztókkal szemben.[6]
Tény azonban az is, hogy a rossz minőségű, kémiai vagy biológiai szennyeződést tartalmazó ivóvíz egészségügyi kockázata nagyságrendekkel felülmúlja az ásványvíz desztillált vízzel szembeni csekély pozitív hatását. "
Kérdezném a vegyészhallgatótól, hogy milyen deszt víz az, amibe keverek egy nagy rakás sót????
Nem mondom, hogy a kávé iható lesz, ettől a kotyvaléktól, de nem deszt vízből lesz.
Sőt, a kávéból belemegy annyi ásványi anyag a sima deszt vízbe is, hogy nem deszt vizet iszol….
Szóval akár sima deszt vízből is lehet nyugodtan kávét főzni
K#rva gáz, hogy magukat vegyészmernöknek képzelő senkiházik (#10) ekkora undorító hazugdágokat terjesztenek, hogy a desztillált víz mérgező.
Egyszerűen szavakat nem találok erre, hogy ez a színvonal a felsőoktatásban.
Mondjuk annak gyanúsnak kellett volna lennie, hogy nem tudja mi a különbség az első éves egyetemi hallgató, meg a végzett mérnök között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!