A csapviz tényleg nemjó ha megiszom mer vegyszerek meg műanyag darabok vannak benne és csak a ásvanyviz egészséges?
Békéscsabán felszereltem egy négy lépcsős szűrőt a konyhacsap mellé úgy jó 10 éve.Akkor vettem vagy 10 féle ásványvizet összehasonlításképpen.Magasan verte minegyiket, különösen ha az ásványvizeket félig üres állapotban egy hét után kóstoltam.
Öt éve ki akartam cserélni a szűrőket, de mind kristály tiszta volt, ezért nem cseréltem.Azóta is azt isszuk és nem változott a minősége.
10 év óta mennyi flakont kellett volna kidobnom, ami igy elmaradt - a költséget nem is számolva.
A csapvíz pl.: Bp-en többnyire a szentendrei sziget parján végig sorakozó csápos kutakból származik. Ezek kutak kavics és homokágyon kersztül tulajdonképpen a Duna vizét kapják.
Tudtommal azonban egyéb szennyeződésekkel szemben pl. a hormonkészítményeket ez nem szűri ki, sem a szenyvíz kezelő telepek....
Más: az lehet, hogy a klór egészségügyi határértéke alatt van a csapvíz klórtartalma, csupán annyi a kérdés, hogy mennyire hosszűtávú vizsgálat alapján határozták meg a határértéket. Nyilván közel sem tűnnek fel a következmények, ha iszol pár pohárra, de mondjuk ha évtizedekig annak már van hatása... csak ugye ilyen hosszú távon ezt el lehet mismásolni, ráfogni bármi másra, vagy azt mondani nem nem lehet tudni.
Országh József professzor a víz tulajdonságait, és élettani hatásait kutattva arra jutott, hogy a klór olyan irányba mozdítha el az emberi szervezet állapotát, ami a vírusoknak és a rák kialakulásának "kedvez".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!