Mennyi ideig kell melegíteni a vizet instant kávéhoz villanytűzhelyen?
Figyelt kérdés
2021. nov. 6. 09:54
1/7 anonim válasza:
Ameddig akarod. Hideg vízzel is készíthető, legfeljebb picit csomós lesz.
3/7 anonim válasza:
Én addig szoktam, amíg nem kezd el sisteregni, akkor 90°-os lehet, így nem hűl ki a hidegebb csészében amíg keverem, de ha langyosan szereted elég ha mondjuk fél percig melegíted.
4/7 anonim válasza:
Én langyosan szeretem a kávét, szóval én langyosra melegítem a vizet. Persze néha nem figyelek, akkor felforr a víz, olyankor simán belekeverem a kávét, és megvárom, hogy kihűljön.
6/7 anonim válasza:
Az instant KV-t nem szabad forrásban levő vízbe szórni, legalábbis a dobozon levő leírásuk alapján.
És ez a KV készítésre általánosan igaz, valmiért a 90 fok körüli az ideális.
Pl. a török KV készítésekor sem szabad, hogy forrjon.
7/7 anonim válasza:
Én, ha instant készítem, nem a kávét szórom a forró vízbe, hanem lobogó vízzel felöntöm, és a keletkezett habot (cremát) azonnal lekanalazom, mnyamm!
Az török (és görög) kávé felforralása pedig hideg vízzel keverve indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!