Ez mennyire normális bodzaszörp készítésénél?
Semennyire, öntsd ki!
Egy másik bodzás kérdésre a válaszom:
“Én nagyon finom bodzaszörpöt csinálok, de egyedi receptem alapján.
Eleve 2-3x több tányért teszek bele, mint amit a receptek javasolnak és 3-5 óra múlva már készítem el, nem rohasztom napokig. Ennyi idő bőven elég, hogy kiázzon a virágpora, viszont nem poshad meg.
Leszűröm, sűrű szirupot főzök, amibe citromszeleteket teszek és ízlés szerint még citromlét.
Nálam 30-35 bodzatányér az alap, 3 liter víz, cukor 1 kg és 2-3 citrom.“
Köszönöm a válaszokat!
Leszűrtem a virágokat belőle, és felforraltam a levét, de iszonyatos romlott íze volt, úgyhogy kiöntöttem.
Köszönöm a receptet, így, hogy viszonylag gyorsan elkészül, lehet megpróbálkozok vele holnap. Nem raksz bele citromsavat és tartósítószert? Vagy amiatt, mert gyorsan elfogy nálatok?
1-és vagyok.
Nem teszek bele semmi tartósítót, csak amit írtam.
Gyorsan is fogy, de a fagyasztóba szoktam tenni.
5-6 db 7 dl-es üveg lesz belőle.
1-es vagyok
Az a baj, hogy rengeteg eső volt és most éjszakára is záporokat mondanak. Ez nem tesz jót a szörpnek, kimossa a virágport, ami a lényege és a titka.
Nem tudom, hogy áll nálad a virágzás, de kellene várnod egy kicsit, ha van még remény újabb virágokra.
A legzamatosabb szörp a napsütésben, a déli órákban leszedett tányérokból lesz, amiken dúsan van virágpor.
#9
Őszintén örülök!:)
Soha nem értettem ezt a napokig rohasztást, hiszen egy szál gerbera vize is másnapra poshadt lesz, a növény szára meg nyálkás.
Ezért nem is iszom másnál bodzaszörpöt, csak amit én készítek.
Nem tudom meddig ázott a tiéd, de elmehetsz az áztatással 5-6 órát is, az még nem árt. És ha igazán jó idő lett volna az elmúlt napokban, akkor lett volna csak isteni aromás.
De mindegy, lényeg, hogy nem csalódtál!
Egészségedre!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!