Bodzaszörp készítése kezdőknek, írna valaki rgy jo bevált receptet?
Én megszoktam teának főzni, mézet és citromot teszek bele, aztán melegen és hidegen is nagyon finom.
Hűtőben eláll napokig.
Szia!
Én így csinálom 3.éve már:
HOZZÁVALÓK
20-30 db bodzavirág
4 kg kristálycukor
6 l víz
5 db citrom
10 dkg citromsav
1 tk natrium benzoát
5 liter vizet felforralunk 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizáljuk, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntünk 1 liter vizet majd addig forraljuk, míg a cukor felolvad a vízben, s amikor ez megvan, a kétféle cukros szirupot egyben is összeforraljuk.
Amikor a cukorszirup kihűlt, beletesszük a bodzavirágokat és a többi hozzávalót. 4-5 napig érleljük, időnként megkeverjük. Végül leszűrjük, és sterilizált üvegekbe töltjük.Ebből lesz tele a 10l-es vödröm,
3 liter víz
3 kg cukor
6 dkg citromsav
26 db tenyérnyi nagyságú bodzavirág
2 napig hagyod állni a vízben a virágokat, aztán kiszeded, leszűröd, elkevered benne a cukrot és a citromsavat és mehet flakonba, üvegbe. Esetleg egy kis nátrium-benzoát mehet a tetejére. Egyszerű és nagyon finom.
Kedves utolsó válaszolo,irtam h kezdőknek
Ott kidob ezer receptet egy olyannak akk sosem csinált szorpot ez nem segítség.
De, segítség.
Vagy miben vagy kezdő, olvasásban?
Szövegértés csak megy azért, nem?
Pl amit az 5ös válaszoló leírt nem konkrétan a hozzavalok az igenis nagy segítség ezeket pl nemtudtam
Random kiválasztani egy receptet nem olyan ,elég lutri.
Hagyjuk már, rohadtul nem random kiválasztás.
Google relevancia és népszerűség szerint rangsorol, plusz szinte minden receptes oldalon vannak értekelések, kommentek.
Simán csak lusta és béna vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!