Ezek a gyümölcslevek is károsak az egészségre?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvasni, hogy a gyümölcslevek károsak az egészségre.
Nem tudom, hogy az itt kapható natúr, természetes alapanyagokból készült gyümölcslevek is károsak lehetnek -e:
Köszönöm a segítséget!
2019. aug. 25. 14:20
11/15 anonim válasza:
a gyümölcsnek van természetes gyümölcscukor tartalma
de olcsobban és jobban jössz ki ha te facsarod a leveket magadnak
Egyszer beruháztam gyümölprés/facsaró gépre és mindig van friss vitamindús adalékmentes gyümölcslé akár répalé
13/15 anonim válasza:
A gyümölcslevek cukrosak és savasak, de étkezés mellé fogyasztva nem károsítják a fogakat, mindemellett rendkívül gazdag C-vitamin források. Aki reggeli mellé narancslevet iszik jó eséllyel egészségesebb mint aki nem fogyaszt semmi gyümölcslét. (u.i. a gyümölcsök is ugyanolyan cukrosak és savasak mint a gyümölcslék, a posztolt cikkek csak a kattintásvadászat miatt íródtak, tudománytalanok)
14/15 anonim válasza:
Nem javasolt a gyümölcslevek fogyasztása, mert sokkal magasabb a glikémiás indexük, mint az elfogyasztott teljes gyümölcsöké:
"A szénhidrátok vizes oldatban történő bevitele,
(kevésbé javasolt például a gyümölcslé a nyers gyümölccsel szemben)"
15/15 anonim válasza:
Ahogy előttem is írták páran: a gyümölcslé koncentráltan tartalmaz fruktózt, ami gyorsan felszívódó szénhidrát. Ha szereted, akkor időnként fogyasztva egy kevés nem okoz katasztrófát, de egészségesnek semmiképpen sem mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!