Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ugye igaz? "Ne beszelj a...

Ugye igaz? "Ne beszelj a problemaidrol masoknak mert vagy orulnek neki vagy lesz#rjak"?

Figyelt kérdés
Ezt ugy ertem,hogy ugy latom jonak (Ti is?) hogy nem beszelek problemakrol se aprobbrol se nagyobbrol mert vagy nem erdekli a tobbi embert vagy pletyka lesz vagy meg orul is,hogy bajom volt.. Igy egy kis szuk kornek elmondom mi baj adnak vagy kerek segitseget es viszont.Pl a parom,edesanyam es mamam illetve 1-2 rokon es nagyon max 1-2 lany ismeros de nekik feluletesebben! Ezen kivul: anyoseknak SOHA nem panaszkodok,Soha se beszelek arrol h mi nem jott ossze. Csak azt mondom mi sikerult miben voltam jo. Tavoli rokonoknak szintugy. Munkahelyi kornyezet (epp nincs tanulok + ugy hozta a sors de lesz eleg alkalmam..) ott meg plane munkahelyen sokan kibeszelik a maganeletuket en soha nem tennem ! Jol latom ugye? Igy nincs tamadasi felulet. Beszelni beszelek de sose mondok magamrol negativat pl: ez faj az fajt, no a bolcsessegfogam es faj..ki kell huzatnom mind a 4et tok nagy macera..errol se beszelek ha vki rakerdez,hogy vagyok. Mindig azt mondom,ami jo dolog volt az eletembe.

2019. júl. 10. 23:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért érdekelné különösebben a problémám egy olyan embert akivel egyébként nem vagyok közeli kapcsolatban. Panaszkodni jóbarátnak, érzelmileg közeli hozzátartozónak (testvér, feleség, szülő) vagy a főnöknek kell.
2019. júl. 10. 23:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem csak panaszra ertem !!! :) Hanem arra,hogy barmirol beszel valaki valakinek ami nem volt felhotlen resz az elereben. En egy szemetes zsak kiszakitasa merteku apro benazast SEM meselnek el.. csak azt h mi sikerult jol. Meg ha valami elsore nem megy es rakerdeznek..azt mondom hogy nagyon jol megy es koszonom.. Ezekre ertem.
2019. júl. 10. 23:38
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem egy csomó minden van amit el lehet mesélni pl munkahelyen. Pl fáj a fogad, defektet kaptál stb. Végülis ilyen a beszélgetés műfaja, hogy mondd az ember ilyet is meg olyat is.

Nagyon siránkozni meg panaszkodni nem szabad, mert az tényleg visszás. Szóval mondjuk pl a válást ne a kollégákkal akard megbeszélni.

2019. júl. 10. 23:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Igaz! De odaig jutottam..hogy rolam a szuk korom kivul mas negativ dologrol nem tudhat.. semmit. Annyit se,hogy anyosnak elaruljam hogy fajt vegul baromira mikor az inyt korbevagattam a bolcsessegfogamom h vegre ki tudjon noni aztan ki tudjuk huzni..hanem ha kerdezne,hogy vagyok azt mondom "Remekul es semmi sem fajt jol erzem magam koszi". - Pedig szarul vagyok napok ota fajdalomcsillapitot szedek faj az inyem meg 2-3 napig gyogyul..eros gyogyszert kaptam ra es lazas voltam.. ezert vagattam ki,hogy ne feszitse az iny. Mindegy. A lenyeg hogy errol..nem akartam h tudjon.. Igy kamuztam neki hogy milyen gyorsan konnyen ment semmi se fajt..
2019. júl. 10. 23:45
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem ez h.ülyeség. Miért ne lehetne elmondani a negatívat is? Rövoden elmondod; igen fájt, most fájdalomcsillapítót szedek, de ez ezzel jár, majd elmúlik.

Személy szerint én ki nem állhatom az olyan ismerőseimet, akiknek állandóan minden happy, közben meg pontosan tudom, hogy nem igaz, és bosszant, hogy az arcomba hazudik.

2019. júl. 11. 00:17
 6/11 A kérdező kommentje:
😰😰 De en nem mondom h minden tokeletes ilyeneket nem mondok. De nem is mondom el majd ha latom oket vagy kb barkit h milyen iszonyat szarul voltam a foginy kismutet elott.. majdnem meghaltam xD enni nem tudtam a fulem fejem fajt nyalam folyt.. stb errol nem szamolok be parom szuleinek.. Igy azt mondom h pikk pakk megvolt szuperul vagyok gyogyszer se kellett :)) milyen jo. Parom persze vegigcsinalta velem ezt a pokoli nehany napot mire a dokim fogadott :DD doki termeszetesen ismeri anyosekat DE nem tudja h ki kinek a kije.. biztonsag kedveert a dokinak se mondtam h majdnem megdoglottem csak h oldjuk meg ezt a bajt.. Ez egy bagatel hulyeseg egy kis pelda! De mindent igy csinalok.
2019. júl. 11. 00:27
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

Részben átérzem a helyzeted. Alapvetően olyan voltam, hogy akinek tudtam, segítettem és meghallgattam, próbáltam tanácsokat adni és hasonlók. Mindenki, de tényleg mindenki azt mondta, hogy végre valaki meghallgatja őket. Ebből azért kezdtem leszűrni, hogy az emberek hogy állnak a negatív dolgokhoz...

Aztán jött nekem is egy negatív időszakom. Ha rákérdeztek, elkezdtem mesélni a dolgokat, hozzájuk képest visszafogottabban. A többség pár perc után egy ó, jaj, sajnálom szintű valamit tudott a dologhoz szólni és ennyi. Aztán észrevettem, hogy szépen eltűnt mellőlem rengeteg ember. Leszűrtem a tanulságot...

"Laugh, and the world laughs with you; weep, and you weep alone"

2019. júl. 11. 00:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Általában örülnek neki, azt veszem észre.

De egyre többen le is sz#k, mert hisz a politikában egyöntetűen kimondták: "akinek nincs semmije, az annyit is ér". Így nem várok csodát, hogy mégis más megközelítést fog a társadalom választani.

2019. júl. 11. 07:02
 9/11 A kérdező kommentje:

Koszi!:) :((

De akkor Ti sem mondtok masnak negativumokat? Mert az tamadasi felulet lehet.

2019. júl. 11. 15:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem, a társalgáshoz hozzátartozik a panaszkodás is. Hányszor vigsztaltam meg valakit, hogy én is elárultam kisebb-nagyobb bajt az életemből! Természetesen csak olyan árulok el távolabbi ismerőseimnek, amit nem bánom, ha ország-világ megtudja.

Teljesen egyett értek az 5-ös válaszával, számomra is nagyon kellemetlen az olyan viselkedésmód, mint amit magyarázol. Ez a totális távolságtartás. Ilyen embereket messze elkerülöm.

Ha pedig valaki rosszindulatúan kezeli, ami megtud netántán rólam, akkor megmondom mihez, mennyi köze van.

Milyen támadási felület?

Csak pár ember tud megsérteni, akiknek érdekel a véleménye.

2019. júl. 13. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!