Ugye igaz? "Ne beszelj a problemaidrol masoknak mert vagy orulnek neki vagy lesz#rjak"?
Szerintem egy csomó minden van amit el lehet mesélni pl munkahelyen. Pl fáj a fogad, defektet kaptál stb. Végülis ilyen a beszélgetés műfaja, hogy mondd az ember ilyet is meg olyat is.
Nagyon siránkozni meg panaszkodni nem szabad, mert az tényleg visszás. Szóval mondjuk pl a válást ne a kollégákkal akard megbeszélni.
Szerintem ez h.ülyeség. Miért ne lehetne elmondani a negatívat is? Rövoden elmondod; igen fájt, most fájdalomcsillapítót szedek, de ez ezzel jár, majd elmúlik.
Személy szerint én ki nem állhatom az olyan ismerőseimet, akiknek állandóan minden happy, közben meg pontosan tudom, hogy nem igaz, és bosszant, hogy az arcomba hazudik.
Részben átérzem a helyzeted. Alapvetően olyan voltam, hogy akinek tudtam, segítettem és meghallgattam, próbáltam tanácsokat adni és hasonlók. Mindenki, de tényleg mindenki azt mondta, hogy végre valaki meghallgatja őket. Ebből azért kezdtem leszűrni, hogy az emberek hogy állnak a negatív dolgokhoz...
Aztán jött nekem is egy negatív időszakom. Ha rákérdeztek, elkezdtem mesélni a dolgokat, hozzájuk képest visszafogottabban. A többség pár perc után egy ó, jaj, sajnálom szintű valamit tudott a dologhoz szólni és ennyi. Aztán észrevettem, hogy szépen eltűnt mellőlem rengeteg ember. Leszűrtem a tanulságot...
"Laugh, and the world laughs with you; weep, and you weep alone"
Általában örülnek neki, azt veszem észre.
De egyre többen le is sz#k, mert hisz a politikában egyöntetűen kimondták: "akinek nincs semmije, az annyit is ér". Így nem várok csodát, hogy mégis más megközelítést fog a társadalom választani.
Koszi!:) :((
De akkor Ti sem mondtok masnak negativumokat? Mert az tamadasi felulet lehet.
Szerintem, a társalgáshoz hozzátartozik a panaszkodás is. Hányszor vigsztaltam meg valakit, hogy én is elárultam kisebb-nagyobb bajt az életemből! Természetesen csak olyan árulok el távolabbi ismerőseimnek, amit nem bánom, ha ország-világ megtudja.
Teljesen egyett értek az 5-ös válaszával, számomra is nagyon kellemetlen az olyan viselkedésmód, mint amit magyarázol. Ez a totális távolságtartás. Ilyen embereket messze elkerülöm.
Ha pedig valaki rosszindulatúan kezeli, ami megtud netántán rólam, akkor megmondom mihez, mennyi köze van.
Milyen támadási felület?
Csak pár ember tud megsérteni, akiknek érdekel a véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!