Miért van az, hogy a lovardákban az oktatók lesz@rják a bérlovasokat?
Én eddig 3 lovardában fordultam meg :
1. XY: Fél óra 3000 Ft és 3 évig ügetni tanultam.
2. XY ( van neve ) Jó tanítás hobbilovasoknak.
3. XY Versenylovaglás , jó oktatás , beképzelt tinik , gyerekek.
1-es mint látod már nem akutális,mert lett saját.:-)
Itt én ugyan bérlovas nem voltam,de látom,hogy ugyanaz megy a bérlovardában,mit a többi helyen.A bérlovasokat egy max 20 éves kiscsaj oktatgatja,az edző csak a bértartókkal foglalkozik...Amúgy szégyen-nem szégyen én bizony x év utánn már saját lóval is ott tartottam,hogy "nyomd le a sarkad",mert mindenhol tojtak rá,hogy hogy ülsz,maradj fenn,a ló megy az osztályban a több utánn és kész.A szár-kengyel nélküli futószáras gyakolratokra se fordítanak sehol időt pedig nagyon kéne..Én kb annó 3 alkalommal voltam futószáron.Vágtázni rögötn osztáyban kellett,kapaszkodtam-imádkoztam, fennmardtam hurrá.És pl frankón rászoktam a sarokkal kapaszkodásra...Pedig nem "putrikba" lovagoltam...
Az,hogy még csak huszonéves vagy nem baj,sőt,nem is erre akartam célozni...Attól még lehet jó valaki.Nekem volt annó olyan nagynevű 50-es okatóm aki tojt rám/ránk...Bár mondjuk azért 12 éves gyerek kezébe adni a futószárat durva...Komolyan rendet kéne már rakni,nem kivánok rosszat senkinek de a lovardák 90%-a egy kupj,hol van a munkaügy stb ilyenkor?
A másik,azt is megtapasztaltam,attól,hogy van lovad, se vagy még feltétlenül "kiemelt" ügyfél,mert ha nem minimum egy millás lovad van akkor csak" másodrendű bértartó" vagy...Én is az vagyok a 10 éves "selejt" telivéremel...:-( Igaz ,ugynannyit fizetek mit akinek 5 millás a lova,edzésért ,bértartásért is ,de így is megkapom néha,hogy bocs,dehát most jött X-is(X-nek persze BMW terepjárója és többmillás lova van) nem baj,ha máskor tartjuk az edzést...?
Nálunk ilyen mondjuk nincs, hogy jött XY, aki ez meg az, most vele foglalkozunk, előre megbeszélt időpontok vannak, amihez mindenkinek tartania kell magát, pont.
Azt én is látom, hogy nekem itt csak egy "szaros ügetőm" van, de ezt inkább a többi bértartón látom, akiknek csili-vili milliós vagy még drágább pacija van, aki így meg úgy meg amúgy hejj, de ihajj jó (aztán meg benéz a fedelesbe, jajj van bent egy futószáras, inkább haza megy, ha nem tud most és rögtön és azonnal ugratni, vagy ha nem oktatás megy futószáron, megpróbál kiküldeni a francba, akkor is, ha kint Balaton átúszást lehet tartani a pályán).
De mondjuk nekem mázlim van, mert remek oktatóm van, aki foglalkozott is velem, stb... De sajna megtapasztaltam azt is, amiről Te beszélsz, és egyes hibák engem is elkísértek, némely még mai napig kísért. :S
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!