Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nézik le a bölcsészeket?

Miért nézik le a bölcsészeket?

Figyelt kérdés

Az előbb is láttam egy kérdést, amiben arról volt szó, a dimplomások lenézik a diplomával nem rendelkezőket, erre ott is írták egy csomóan, hogy ők egyetemet végeztek, de nem nézik le azt, aki nem, csak a büfészakos bölcsész idiótákat.

De amúgy máshol is folyton a bölcsészeket szidják.

Én természettudományos szakokra adtam be a jelentkezésem, de attól még nem nézem le azt, aki pl. valamilyen nyelvi szakra vagy pszichológiára jár. Bár szeretek nyelveket tanulni, azért olyan szinten nem érdekel egyik sem, hogy mindent megtanuljak az eredetéről, meg az adott ország kultúrájáról, stb. Szóval én inkább valamilyen szinten csodálom a nyelvi szakosokat, hogy meg tudják ezeket tanulni, mivel tudom, hogy nekem nem menne, ha ilyen szakra jelentkeztem volna, az elsők között buknék ki.

Szóval akik a bölcsészeket szidják ezen az oldalon, azok miért nem végeznek el csak úgy poénból egy bölcsész szakot? Gondolom csuklóból menne nekik, ha már azt állítják, semmit se kell tanulniuk a bölcsészeknek..

Miért csak az számít "tanult" embernek, akinek nem is akármilyen, hanem vagy valamilyen mérnök, vagy orvosi, esetleg informatikus diplomája van?

2019. máj. 6. 13:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

# 10/10

azzal ne is foglalkozz, hogy azt írtam, SOK reálos, ergo teljesen feleslegesen magyarázod a bizonyítványt.

2019. máj. 6. 15:58
 12/14 anonim ***** válasza:
72%
Mert hülyék.
2019. máj. 6. 16:26
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mérnök vagyok és nem nézem le őket. Szabadidőmet bizonyos szinten én is a művészeteknek szentelem, bölcsész emberek eredményei nélkül nagyon sivár életem lenne. Sőt, igazából nem is szeretem a munkám, de a szakterületemet se annyira. Sokszor gondolkodok azon hogy talán más irányba kellett volna tanulnom.

Arról mondjuk nem nyitnék vitát, hogy melyik szakok nehezebbek.

2019. máj. 6. 16:38
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én amúgy bölcsész vagyok, a legjobb barátom informatikus, nem nézzük le egymást.

Egyes idióták viszont mindig is lesznek, akik lenézik a másikat, mert művész/bölcsész/mérnök/informatikus/szakmunkás.

2019. máj. 6. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!