Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nézik le a bölcsészeket?

Miért nézik le a bölcsészeket?

Figyelt kérdés

Az előbb is láttam egy kérdést, amiben arról volt szó, a dimplomások lenézik a diplomával nem rendelkezőket, erre ott is írták egy csomóan, hogy ők egyetemet végeztek, de nem nézik le azt, aki nem, csak a büfészakos bölcsész idiótákat.

De amúgy máshol is folyton a bölcsészeket szidják.

Én természettudományos szakokra adtam be a jelentkezésem, de attól még nem nézem le azt, aki pl. valamilyen nyelvi szakra vagy pszichológiára jár. Bár szeretek nyelveket tanulni, azért olyan szinten nem érdekel egyik sem, hogy mindent megtanuljak az eredetéről, meg az adott ország kultúrájáról, stb. Szóval én inkább valamilyen szinten csodálom a nyelvi szakosokat, hogy meg tudják ezeket tanulni, mivel tudom, hogy nekem nem menne, ha ilyen szakra jelentkeztem volna, az elsők között buknék ki.

Szóval akik a bölcsészeket szidják ezen az oldalon, azok miért nem végeznek el csak úgy poénból egy bölcsész szakot? Gondolom csuklóból menne nekik, ha már azt állítják, semmit se kell tanulniuk a bölcsészeknek..

Miért csak az számít "tanult" embernek, akinek nem is akármilyen, hanem vagy valamilyen mérnök, vagy orvosi, esetleg informatikus diplomája van?

2019. máj. 6. 13:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
Egy szabad bölcsész, szlavisztika mégis mire való? Hobbinak esetleg
2019. máj. 6. 13:06
 2/14 anonim ***** válasza:
31%

Egy mérnöki szak után elhiheted, hogy nem nagy eröfeszités szerezni egy bölcsész diplomát.

Ha fizeted nekem azt a pâr félévet, amire már nem maradna állami támogatásom, akkor megcsinálom csak a kedvedért estin.

2019. máj. 6. 13:07
 3/14 anonim ***** válasza:
87%

Sokan szerintem azt se tudják, hogy mik tartoznak a bölcsészettudományhoz.

[link]

[link]

Én is megnézném azokat, akik leszólják, hogy melyikük lenne képes elvégezni mondjuk egy pszichológia vagy történelem szakot.

Ha nem képeznének pedagógusokat (ez is bölcsészettudományhoz tartozik), akkor kik tanítanának az iskolákban?

A sok nagyokos itt adja a tutit, miközben belülről olyan sötét, mint az éjszaka.

2019. máj. 6. 13:10
 4/14 anonim ***** válasza:
46%

Na mondjuk igen.

Nekem nincs bajom senkivel, de az nekem is feltűnt, hogy a legtöbb "végigbuliztam a 3 évet és full ötös lettem" diák nem a mérnöki szakokról kerül ki.

Örülnék a kettesnek.

2019. máj. 6. 13:11
 5/14 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező, maradj csak ilyen, akárki akármit mond, mert teljesen igazad van!

Egyébként az is benne van, hogy a bölcsészek hajlamosak lépten-nyomon hangoztatni, hogy pl. mennyire nem értenek a matekhoz - miközben a TTK-soknak eszükbe sem jut mindenkinek az orra alá dörgölni, hogy ők viszont hülyék a történelemhez vagy akármihez. Nem értem, a BTK-soknak miért kell ezt mindenkinek az orrára kötniük (még akkor is, ha igaz), mert ezzel is csak aláássák a saját megbecsültségüket. Legalább akkor ne vennék elő a témát, amikor semmi relevanciája. De ha csak össze kell adni két számot, máris jönnek ezzel a hülye szöveggel.

2019. máj. 6. 13:54
 6/14 anonim ***** válasza:
19%

"Miért nézik le a bölcsészeket?"

Mert nem kérdezik meg hogy kérek e szószt a nuggets mellé.

2019. máj. 6. 13:54
 7/14 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem ezeket egyáltalán nem kell komolyan venni, mivel egyszerűen frusztrációból és/vagy tájékozatlanságból fakadnak.

kezdjük azzal, hogy már az baromság, reál szakot könnyebb elvégezni, ugyanis ez főleg adottság kérdése.

aztán sztem a bölcsész szakokat fikázóknak halvány gőze sincs arról, hogy mely szakok tartoznak a bölcsész szakokhoz és hogy milyenek az elvárások egy bölcsész szakon.

aztán sok reálos nagyon kínlódott gimiben a humán tárgyakkal, amitől elég frusztráltak.

"Szóval akik a bölcsészeket szidják ezen az oldalon, azok miért nem végeznek el csak úgy poénból egy bölcsész szakot?"

nem kell ehhez ilyen szakot végezniük. elég lenne mondjuk a való életben, fórumoknak leérvelni ezeket a "buta" bölcsészeket, vagy esetleg ha látnám (mérnökkel dolgozom), hogy jobban értik mondjuk a politikát stb.

2019. máj. 6. 13:57
 8/14 anonim ***** válasza:
13%
Mert ku*** vó az évfolyamátlaguk és az sem tud megbukni, aki akar. A mérnököknél meg a 3 egészes átlag a k*** jó.
2019. máj. 6. 14:07
 9/14 anonim ***** válasza:
18%
People suck.
2019. máj. 6. 15:09
 10/14 anonim ***** válasza:
12%
#7-es, vegig realos voltam, de mellete szin 5-os voltam a human targyakbol. Ezt a "ha ot az erdekli/abban jobb, akkor a masikban biztos szar" gondolatot elengedhetned, mert nem fedi a valosagot.
2019. máj. 6. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!