Egyesek szerint miért rossz a multikultúralizmus?
Te tudnál olyan körülmények között élni, ahol mindenki akit ismersz az más-más nemzetből való? Nem egy adott nemzetből (amerikai angol francia) hanem tényleg mindenki máshonnan való.
Ha nem, akkor miért nem? Miért rossz a multikultúralizmus? Milyen rossz hatással vannak az emberekre?
A mértékével van bajom.
Azzal, ami most idehaza van semmi bajom, de az ami mondjuk Londonban van vagy Bécsben, na az durva! Kisgyerekként jártam mind a 2-ben első ízben és látom mivé lett sajnos mind a 2.
KOMOLYAN! Múltkor haverom küldött képeket Londonból és azt hittem Afrikában van. NEM VICC!
Ráadásul undorodom azoktól a fehér nőktől akiknek van/volt közük színesekhez. Hányingerem van az ilyen nőktől!
Ráadásul nő a bűnözés, nem kicsit! ÉS EZ TÉNY!
Semmi baj nincs vele amíg nagyjából azonos kultúrák keverednek, mert jól megférnek egymás mellett.
A gond azzal van, hogy egyes kultúrák teljesen eltérőek, teljesen eltérő gondolkodásmóddal járnak. És véleményem szerint, ha valaki egy kulturális körbe bekerül, akkor neki kellene alkalmazkodni az adott szokásokhoz és nem ráerőltetni másokra az ő szokásait.
Mert minimum idegesítő, de sokszor gyűlöletes is számomra a legtöbb idegen kultúra. Pl. az itteni katolikus körmenetek is idegesítenek, de a spanyol hóhérsapkásoktól már egyenesen undorodok, pedig ez még európai kultúra. Nem tudom tolerálni azt sem, hogy a muszlimoknál alárendeltek a nők, vagy nem tudom tisztelni azokat az indiaiak, akik az alacsonyabb kasztokba tartozó nemzettársaikat emberszámba sem veszik. De még lehetne sorolni egy csomó utálatos kultúrális szokást, pl. nők körülmetélését, nyakak nyújtását karikákkal, stb.
Amit viszont tudok tolerálni, az a szabadosabb nyugati kultúra, beleértve prostitúciót, homoszexuálisokat, transzvesztitákat. De remélem a pedofilia azért csak nem lesz elfogadott...
"Nem egy adott nemzetből (amerikai angol francia) hanem tényleg mindenki máshonnan való."
MIVAN? Haver, te ugye most szórakázol?! Az amerikai, az angol meg a francia az külön nemzet, nem "egy adott nemzet".
Amerikai,angol és francia ugyanaz a kultúra. Érted? Európán belül,a Nyugaton belül mindenki egy kultúra. Ami magába foglalja az erkölcsöt,alapvető emberi jogokat,szólásszabadságot stb.
Egy másik kultúrának mások a szabályai,nézetei,elvárásai. Akkor van baj,ha ez a kettő keveredik. Mi számítunk civilizált kultúrának. Ez nem fér össze egy civilizálatlan kultúrával. Nem tudnak hozzánk asszimilálódni,és sokan nem is akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!