Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A mai általános felsős iskolás...

A mai általános felsős iskolásoknak hogy engedik meg, hogy sminkeljenek, meg vörös rúzzsal menjenek suliba? 20/l

Figyelt kérdés

Minket ki is hajítottak volna, benne volt a házirendbeb. A szüleimről nem is beszélve.

Meg már cigiznek, isznak, b..szn.k.

Azért nem volt olyan régen az, de nálunk nem volt ilyen. 15 évesen ittam először koleszban, de az is vodka narancs volt.

2018. márc. 25. 22:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
26%
Mi már szabadabban vagyunk fogva. Élvezhetjük az életet, nem fosztanak meg minket a jó dolgoktól. Értem én, hogy mindenki irigykedik ránk, csak mert a ti korotokban ez nem így volt. De ahelyett, hogy szidtok minket, inkább élvezzétek az életet, próbáljátok meg bepótolni azt, amiről fiatalon lemaradtatok.
2018. márc. 25. 23:08
 2/18 anonim ***** válasza:
52%
Hú ez egy elég bátor komment volt. Ne csodálkozz ha harminc évesen már ki leszel égve vagy 18 évesen egyedül maradsz a gyerekeddel
2018. márc. 25. 23:27
 3/18 A kérdező kommentje:

5-6 éve még ált. iskolás voltam. Nagyon durva, hogy mi megy...

A második mindent szavát adom

2018. márc. 25. 23:29
 4/18 anonim ***** válasza:
57%
Kedves 1-es, én aztán nem irigylem a mai tizenéveseket, sőt sajnálom őket. Ti maradtok ki mindenből, nincs gyerekkorotok, mert abból áll a napotok, hogy iskola után és sokszor közben is a telefont nyomkodjátok, csücsörítős képeket posztoltok, mert a legújabb internetes sztár ezt csinálja, ez a menő. Ez semmiképpen sem irigylésreméltó, ez nem élet, sőt inkább halál. Mert ha a legújabb netes celeb kiugrik az ablakon, akkor ti is megteszitek. Ha a legújabb "igyunk mosóport élő videóban" kihívást mutatja egy új youtube-guru, ti is megteszitek... Sorolhatnám. A sok testképzavaros tiniről nem is beszélek, akik depressziósak, mert nem úgy néznek ki mint Ariana Grande, vagy azok a Kardashian ribik.
2018. márc. 25. 23:46
 5/18 anonim ***** válasza:
67%
Jól van, szidjuk együtt a fiatalokat, értem én, sokszáz éves bevett szokás, meg hát valakin ki kell élni saját frusztrációnkat, de jó lenne végre felfedezni, hogy nem mi (igen, mi bár én is annyi idős vagyok, mint, te kérdező, de közlöm, hogy nálunk sem volt más a helyzet, vagy legalábbis, nem számottevően), szóval nem mi alakítottuk ilyenné a világot. Nem mi kértük, hogy a szépségideál egy szürreális műarc legsen, aminek a közelébe sem érhet az a lány, aki nem sminkel, és ez pont az általad említett 12-14 éves korosztályra van a legnagyobb hatással. Ők pont most keresik magukat, és hihetetlenül befolyásolhatóak, még ha ők maguk ezt nem is látják. Ami pedig a leginkább befolyásolja őket, az a média, amit szintén nem az ő, de még csak nem is a mi korosztályunk ural. Minden tele van szétphotoshoppolt celebképekkel, akik mögött ráadásul egy csapat profi sminkes, fodrász, stylist és fotós áll, és ők vannak példaképp beállítva. Így kell kinézni, ez a szép. Cigiznek és isznak? Eláruljak egy titkot? Apám a hetvenes évek közepén még ötödikes sem volt, mikor a kis haverjaival cigizni kezdtek, mert azt látták a nagyoktól, hogy az menő. (Mondanom sem kell, hogy akkora verést kaptak, hogy felnőtt koráig rá sem nézett, meg azóta régen keszokott.) A mai gyerekekkel pont ugyanez van, a gimisek, huszonévesek csinálják? Mi is csináljuk! De ez azért szerintem nem olyan általános, aki csinálja, az tíz-húsz-harminc éve is csinálta volna, mert olyan közegből származik. Ugyanez vonatkozik az alkohol fogysztásra is. A szexről az a véleményem, hogy bizonyos körökön kívül még mindig nem az a divat, hogy 14 éves kor előtt veszítenék el a szüzességüket, de statiszikákat persze nem tudok. Ami meg a telefont meg az internetet illeti, azt is az előző generációk alkották, ők tették normává a használatát, mi már azt se tudjuk, milyen nélküle az élet. Akinek nincs hozzáférése, könnyen kitaszítottá válhat, mert mi dig le van maradva az aktuális trendekről, jó hogy használják. Összegezve lehet szidni az utánunk következő generáciőkat, csak jó lenne először magunkba nézni. Az meg kedves kérdező, hogy már 20 évesen a "bezzeg az én időmben" dumát nyomod, szerintem borzasztó kétszínű dolog, hiszen a mi korosztályunkat pont ugyanezek a vádak érik nap, mint nap. De te tudod...
2018. márc. 26. 08:17
 6/18 Metionin ***** válasza:
55%
Szerintem sulifüggő. Én 27 vagyok és nálunk is tilos volt az ilyesmi. egy részével egyet értek, pl. a kirakott mell, has, fenék nem iskolába való, ahogy az erős smink és műköröm is hülyén néz ki egy általános iskoláson. De egy szolidabb körömlakk vagy nem extrém hajfestés szerintem belefér, csak nálunk az is tilos volt. Gimiben a szolid smink, köröm és hajfestés már engedélyezve volt, sőt a piercing is de a műköröm és a sokat mutató ruha nem. Most meg az utcán látok olyan áltsulisokat akiken több a smink mint rajtam felnőttként és sokszor olyan ruhában, cipőben vannak amiket nem tudom, hogy vesznek meg nekik a szüleik. De látok egy csomó sulist tök normálisan kinézve is, gondolom náluk a szülő, a suli és a saját ízlésük miatt nem szükséges/engedélyezett az ilyesmi. Viszont a cigi meg az ivás az nálunk is megvolt anno, ahhoz nem kell kihívóan kinézni. Szombat esténként a presszó a nyolcadikosokkal volt tele, aki meg nem ment, azt nyominak tartották (pl. engem).
2018. márc. 26. 08:25
 7/18 anonim ***** válasza:
61%
Alig 10 éve voltam gimis, de valóban fordult egyet a világ azóta. Én inkább sajnálom a mostani tizenéveseket, tényleg nincs gyerekkoruk, kimaradnak csomó jó dologból. És sajnos kistesómon látom, hogy mennyire felszínes és semmilyen emberi kapcsolatokat eredményez ez a kirakatélet. Nem tudom elképzelni, milyen anyák és apák lesznek ezekből, de az tuti, hogy lesz még egy ilyen idióta generáció, ha elkezdenek szaporodni.
2018. márc. 26. 08:59
 8/18 anonim ***** válasza:
52%

Tesóm annyi idős, mint te. Katolikus suliba járt. ott is benne van a házirendben sok dolog, de tudod mit csináltak? Egy két tanár szólt neki, hogy ez nem okés, de ennyi. nem lett következménye. festette a körmét, sminkelt, rövid ruhákban járt melegben.

Ha egy katsuli ilyen, akkor milyen a többi? 🤔

Nálunk amúgy kábsziztak is, a pia csak akkor volt gáz, ha valaki részegen jö

2018. márc. 26. 10:18
 9/18 anonim ***** válasza:
tt be suliba.
2018. márc. 26. 10:19
 10/18 A kérdező kommentje:

Ez nem katolikus iskola. Gimiben azért engedték.

De nekünk általánosban meg sem fordult a fejünkben, hogy igyunk....

2018. márc. 26. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!