Hogyan beszéltek angolul?
Teljesen reménytelennek látom megtanulni a nyelvet. A fejemben teljes káosz van, és úgy érzem ezt már nem tudom kigubancolni...
Hol tanultatok meg angolul?
Mennyi idő kellett?
Valakinek nem lenne nyáron ideje segíteni felidézni a szabályokat, vagy pár kifejezést, esetleg igeidőket átvenni? Mit mikor használunk? Nekem elég lenne nagyvonalakban is... a szorgalmam meglenne hozzá, de most úgy érzem nem megy... elkeseredtem, inkább feladnám, de mêg fiatal az idő. Bízom benne hogy egyszer sikerül. Valaki tudna pár motiváló mondatot írni hogy neki hogy sikerült?
15/L
Én már évek óta nézek külföldi (brit, amerikai) sorozatokat. Kezdetben magyar felirattal néztem őket, de kb 4 év alatt, úgy, hogy előtte és közben sem tanultam angolt, eljutottam olyan szintre , hogy már pl a Trónok harcát bármilyen felirat nélkül, eredeti nyelven tudom nézni.
Szerintem sorozat és film nézés a legjobb módszer nyelvtanuláshoz, mert szórakozva ragad rád a nyelv. Kezdheted mondjuk rajzfilmekkel, ott egyszerűbb a nyelvezet. Persze így nem fogod a nyelvtant megtanulni, de rád fog ragadni a szókincs és a helyes mondatok, kifejezések, így mondjuk érettséginél vissza tudsz majd emlékezni, hogy igen, ez így is így hangzott el ebben a sorozatban, akkor ez tuti helyes.
16/L
Egy frászt sok idő! 14 éves lettem egy hónapja, januárban megyek letenni az angol középfokút (nem hirtelen ötlet, az angol tanár küld)
Az iskolában 7 éves kortól tanulom, de komolyabban egy éve. Nem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!