Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan beszéltek angolul?

Hogyan beszéltek angolul?

Figyelt kérdés

Teljesen reménytelennek látom megtanulni a nyelvet. A fejemben teljes káosz van, és úgy érzem ezt már nem tudom kigubancolni...

Hol tanultatok meg angolul?

Mennyi idő kellett?

Valakinek nem lenne nyáron ideje segíteni felidézni a szabályokat, vagy pár kifejezést, esetleg igeidőket átvenni? Mit mikor használunk? Nekem elég lenne nagyvonalakban is... a szorgalmam meglenne hozzá, de most úgy érzem nem megy... elkeseredtem, inkább feladnám, de mêg fiatal az idő. Bízom benne hogy egyszer sikerül. Valaki tudna pár motiváló mondatot írni hogy neki hogy sikerült?

15/L

2017. júl. 10. 14:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem jók a nyelvtanulási alapképességeim, de ezt felturbózta, hogy elkezdtem hobbiból angol nyelvű filmeket és sorozatokat nézni, elsősorban azért, mert a magyar piacon nem voltak meg szinkronosan és én nem bírtam éveket várni egy fordításra. Egy idő után azt vettem észre, hogy felirat nélkül is megértem a szövegek 85-90%-át, ráállt a fülem a brit és az ameriaki akcentusra is. Szóval csak ajánlani tudom az eredeti nyelven történő fimnézést, akkor hozza a legjobb eredményt, ha szórakozásból teszed.
2017. júl. 10. 18:31
 12/14 anonim válasza:
Szerintem először is ne az iskolától várd a profi szintet,mert ugye az oktatás egyenlő a nullával, még itt Felvidéken is. Hidd el sokkal könnyebben fog menni,ha magadtól kezdesz tanulásba,egészen az alapoktól indulva. Nézz sok filmet felirattal,figyelj a kiejtésre is,és egy idő után rááll a füled,valamint ne szavakat,hanem kifejezéseket tanulj,az a fontos. Bár nem tudom,hogy ti melyik angolt tanuljátok,mert,mi itt a britet tanultuk,ami azért nem mindegy, mert szakadéknyi különbség van azért a brit és amcsi angol között, főleg akcentusban. Még esetleg a levelezős oldalakat tudom tanácsolni,ott is sokat lehet gyakorolni,a világ minden pontjáról beszélhetsz emberekkel,ezen kívül lehetőség van nyelvcserére is,ami ugye azt jelenti,hogy keresel olyan embereket,akik magyarul akarnak tanulni,cserébe ők is tanítanak téged angolul,tehát kölcsönös az egész.Te választhatsz,ez is egy megoldás lehet.Hidd el menni fog,ha nekiállsz,csak akarat kell hozzá,és meglesz az eredménye.
2017. júl. 11. 21:17
 13/14 anonim válasza:

Én már évek óta nézek külföldi (brit, amerikai) sorozatokat. Kezdetben magyar felirattal néztem őket, de kb 4 év alatt, úgy, hogy előtte és közben sem tanultam angolt, eljutottam olyan szintre , hogy már pl a Trónok harcát bármilyen felirat nélkül, eredeti nyelven tudom nézni.

Szerintem sorozat és film nézés a legjobb módszer nyelvtanuláshoz, mert szórakozva ragad rád a nyelv. Kezdheted mondjuk rajzfilmekkel, ott egyszerűbb a nyelvezet. Persze így nem fogod a nyelvtant megtanulni, de rád fog ragadni a szókincs és a helyes mondatok, kifejezések, így mondjuk érettséginél vissza tudsz majd emlékezni, hogy igen, ez így is így hangzott el ebben a sorozatban, akkor ez tuti helyes.

16/L

2017. júl. 13. 16:57
 14/14 anonim válasza:

Egy frászt sok idő! 14 éves lettem egy hónapja, januárban megyek letenni az angol középfokút (nem hirtelen ötlet, az angol tanár küld)

Az iskolában 7 éves kortól tanulom, de komolyabban egy éve. Nem nehéz.

2017. júl. 13. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!