Hogyan beszéltek magyarokkal angolul?
Magyar interjúztat magyart angolul.
Elég érdekes szituáció, amikor egyiküknek sem ez az anyanyelve és angolul interjúztatnak.
1-2 kérdést angolul tesznek fel, hogy teszteljenek.
Sajnos el kell mondanom,hogy alig értem meg őket. PEdig én az angolokat/amerikaiakat simán megértem.
De csak végig hadarnak egy mondatot és eltűnödök azon, hogy vajon a jelenlegi angol főnököm megértené-e, de biztos vagyok benne, hogy még annyira sem értene,
mint én.
Szóval, mivel nem értem meg elsőre az angolját, így azt hiszi, hogy nem is tudok angolul. Így muszáj vagyok visszakérdezni, és szólni neki, hogy beszélne egy kicsit lassabban, mert rendben, hogy monotonon végig hadar egy mondatot, sehol egy stressz, artikuláció, semmi, ugyanazzal a hangsúllyal.
Hiába próbálom a beszéddel kompenzálni, én tudok angolul, akkor már úgy összezavarodok, hogy a kérdést is elfelejtem.
Valami tanács?
Miért tagadná le a nyelvtudását? Főleg, ha nyelvhez kötött az állás.
Ha nem érted amit mond, akkor mond meg angolul neki, hogy ismételje el. Ha tudsz angolul, akkor nem lehet gond.
lassan 2 éve élek angliában, jártam nyelviskolába jól megy.
megkockáztatom, h a saját angol főnököm nem értette volna, meg, nem értem a magyar akcentust.
Azért az elég baj ha magyarként pont a magyar akcentus nem megy. Ciki. Tanulj még. Lehet fikázni a magyar vagy akármilyen akcentust, de a helyzet az, hogy amíg ők így is gördülékenyen el tudják látni a munkájukat addig neked kell alkalmazkodni. Mert a lényeg az, hogy megértik egymást vagy sem. A többi munka szempontjából érdektelen.
Én amúgy a kínai akcentust értem nehezen de örülök ha a lényeget értem belőle ami fontos és nem azon agyalok, hogy miért nem BBC kiejtése van az adott kínai embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!