Egy társaságban miért olyan negatív dolog a szorongásainkról beszélni? Tényleg olyan jó elnyomni?
Én sem értem. Sokszor lehordtak amiatt, mert a (rengeteg) szorongásomról, illetve negatív élményeimről, betegségeimről beszéltem. (24 éves vagyok.)
Szerintem is meg kellene változtatniuk egyeseknek a témával kapcsolatos hozzáállásukat. Sokat segítene az általános közérzeten.
Akárhogy nézzük a társaságok nagy része azért jön össze mert jól érzik magukat együtt és szórakozni, lazulni akarnak. Az nem sokat segít az általános közérzeten ha valaki folyton lehangolt és a többit is lehúzza.
Nem elnyomni kell, de alapvetően senki nem szereti a negatív embereket. Én az ilyen "mindenkinek van szorongása" kijelentéseket utálom, mert nem elég hogy valakinek nyűgjei vannak, még a másiknak is be akarja magyarázni hogy valójában neki is szar.
Ráadásul a problémák legnagyobb része olyan, amit magunknak kell megoldani, nekünk kell szembenézni velük.
11:31
Rossz beidegződés. Jobb kibeszélni a problémákat, minthogy magunkban tartsuk.
"Ráadásul a problémák legnagyobb része olyan, amit magunknak kell megoldani, nekünk kell szembenézni velük."
És ezt nem lehet kibeszélni? Arra nem gondolsz, hogy társaslények vagyunk és a beszélgetésektől tudunk fejlődni? Én tényleg nagyon megvetem ezt a pozitív, negatív nézeteket, mert nagyon felszínes és szellemtelen nézet.
Az, hogy mindenki jól akarja érezni magát egy egoista duma, leszarja a másikat csak a saját érdekeit helyezi előtérbe én ezt már több helyen megtapasztaltam. A másik jól lehet magunkat akkor is érezné, ha mély a téma. Engem nagyon fáraszt az, ha csak felszínes témákról van szó igenis legyenek mélyebb témák, amiket nem kéne megcímkézni negatív jelzőkkel.
Mert mindenki nyomul, kevés az igazi empátia az emberekben. Pedig ők is lesznek még bajban....
Amúgy amerikai feeling, mindig csíííz...
"Jobb kibeszélni a problémákat, minthogy magunkban tartsuk."
Bizonyos esetekben ez igaz. Csak sajnos az "örök negatív" embereknél ez semmit nem ér. Nem egy ilyen ismerősöm van, elmondja a gondját, baját, meghallgatod...aztán 5 perc múlva elmondja másnak is, majd megint másnak, másnap meg kezdi elölről.
Van például ismerősöm, évek óta küzd a diplomájával, évek óta azt hallgatjuk hogy "ő nem is ezt akarja csinálni". Vannak tervei, ötletei, de egyiket sem lép meg, 4-5 éve konkrétan egy helyben toporog.
"mindenki jól akarja érezni magát egy egoista duma, leszarja a másikat csak a saját érdekeit helyezi előtérbe"
És te nem ugyanezt csinálod? Leszarod a másikat, leszólod a "felszínes" beszélgetésüket, mert neked sokkal "mélyebb" és "értelmesebb" témáid vannak amit rájuk akarsz erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!