Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egy társaságban miért olyan...

Egy társaságban miért olyan negatív dolog a szorongásainkról beszélni? Tényleg olyan jó elnyomni?

Figyelt kérdés
Nem szeretem azt mikor az alkoholba fojtják az szorongásaikat és nem beszélgetnek róla inkább elnyomják. Ezzel szembe kéne nézni és ez csak kommunikációval lehetséges és erre lenne jó a baráti társaság. Ezt nem úgy kéne felfogni, hogy ez negatív dolog eleve ez az egész pozitív negatív megkülönböztetés is egy ostobaság. Mivel a pozitív is lehet negatív és fordítva. A kedvencem mikor valaki büszkén kijelenti azt, hogy neki nincs szorongása, mikor azt látjuk, hogy mindenkinek van valamennyi.
2017. máj. 21. 11:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%

Én sem értem. Sokszor lehordtak amiatt, mert a (rengeteg) szorongásomról, illetve negatív élményeimről, betegségeimről beszéltem. (24 éves vagyok.)

Szerintem is meg kellene változtatniuk egyeseknek a témával kapcsolatos hozzáállásukat. Sokat segítene az általános közérzeten.

2017. máj. 21. 11:13
 2/13 Fatal_3rror_ ***** válasza:

Akárhogy nézzük a társaságok nagy része azért jön össze mert jól érzik magukat együtt és szórakozni, lazulni akarnak. Az nem sokat segít az általános közérzeten ha valaki folyton lehangolt és a többit is lehúzza.

Nem elnyomni kell, de alapvetően senki nem szereti a negatív embereket. Én az ilyen "mindenkinek van szorongása" kijelentéseket utálom, mert nem elég hogy valakinek nyűgjei vannak, még a másiknak is be akarja magyarázni hogy valójában neki is szar.

Ráadásul a problémák legnagyobb része olyan, amit magunknak kell megoldani, nekünk kell szembenézni velük.

2017. máj. 21. 11:31
 3/13 anonim ***** válasza:
49%

11:31

Rossz beidegződés. Jobb kibeszélni a problémákat, minthogy magunkban tartsuk.

2017. máj. 21. 11:54
 4/13 A kérdező kommentje:

"Ráadásul a problémák legnagyobb része olyan, amit magunknak kell megoldani, nekünk kell szembenézni velük."

És ezt nem lehet kibeszélni? Arra nem gondolsz, hogy társaslények vagyunk és a beszélgetésektől tudunk fejlődni? Én tényleg nagyon megvetem ezt a pozitív, negatív nézeteket, mert nagyon felszínes és szellemtelen nézet.

Az, hogy mindenki jól akarja érezni magát egy egoista duma, leszarja a másikat csak a saját érdekeit helyezi előtérbe én ezt már több helyen megtapasztaltam. A másik jól lehet magunkat akkor is érezné, ha mély a téma. Engem nagyon fáraszt az, ha csak felszínes témákról van szó igenis legyenek mélyebb témák, amiket nem kéne megcímkézni negatív jelzőkkel.

2017. máj. 21. 12:14
 5/13 anonim válasza:
49%

Mert mindenki nyomul, kevés az igazi empátia az emberekben. Pedig ők is lesznek még bajban....

Amúgy amerikai feeling, mindig csíííz...

2017. máj. 21. 12:38
 6/13 anonim válasza:
Régen máshogy volt. Olvass sokat...Hermann hesse pl.
2017. máj. 21. 12:40
 7/13 anonim válasza:
49%
Müller Péter írta egyszer: "a finom lelküket sok keserves szenvedéssel kivívott tulajdonsága az embernek". Egy egoista, mindig csíííz ember semmit nem ad a világnak. A kicsit szenvedő-gondolkodó emberek vitték mindig előbbre. 😉
2017. máj. 21. 12:46
 8/13 anonim ***** válasza:
Lol, ne akarjuk már megmagyarázni, hogy a lelki nyomor olyan baromi mély téma, meg hogy a dolgok túlagyalása bármin is segítene. A világot pont nem az ilyen emberek viszik előre, hanem akik tesznek érte.
2017. máj. 21. 14:55
 9/13 Fatal_3rror_ ***** válasza:

"Jobb kibeszélni a problémákat, minthogy magunkban tartsuk."

Bizonyos esetekben ez igaz. Csak sajnos az "örök negatív" embereknél ez semmit nem ér. Nem egy ilyen ismerősöm van, elmondja a gondját, baját, meghallgatod...aztán 5 perc múlva elmondja másnak is, majd megint másnak, másnap meg kezdi elölről.

Van például ismerősöm, évek óta küzd a diplomájával, évek óta azt hallgatjuk hogy "ő nem is ezt akarja csinálni". Vannak tervei, ötletei, de egyiket sem lép meg, 4-5 éve konkrétan egy helyben toporog.

"mindenki jól akarja érezni magát egy egoista duma, leszarja a másikat csak a saját érdekeit helyezi előtérbe"

És te nem ugyanezt csinálod? Leszarod a másikat, leszólod a "felszínes" beszélgetésüket, mert neked sokkal "mélyebb" és "értelmesebb" témáid vannak amit rájuk akarsz erőltetni.

2017. máj. 21. 16:56
 10/13 anonim ***** válasza:
E értelemben semmit sem jó elnyomni. Kérdezd meg tőlük. Nálam efféle doogok nem ritkán témák.
2017. máj. 21. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!