Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Rám írt, a volt barátnőm de...

Rám írt, a volt barátnőm de miért?

Figyelt kérdés

A volt barátnőm kerteken 9 hónapja szakított velem, mert agresszív voltam vele, sokszor eljárt a kezem.

(ilyen családban nevelkedett > ebből ért > anyját verte az apja)

Erre most a születésnapomon rám ír, hogy Sok Boldog Születés napot. Mire véljem?

Normális férfiak válaszát várom, nők véleménye nem érdekel, mert ők mindent érzésekkel kapcsolnak össze pl; ha megkeresett akkor szeret és becsüljem meg és jöjjek vele össze.

Esetleg van olyan férfi aki volt hasonló helyzetben?

Az ilyen nőktől nagyon nehéz megválni, mert az ilyen nő úgy érzi a fejében, hogy ő ezt érdemli és én értem őt = azt kapja amit látott, érdemel, normális a saját világa szerint.

Nehéz megfogalmazni most + nem aludtam, felzaklatott, hogy írt, + 8 óra alvás után érzem magam jól.

2016. szept. 2. 10:15
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%

Sokaktól én sem akarok bármit is, akiket felköszöntök születésnapján.

Eszedbe sem jut, hogy ez lehet intelligenciájának megnyilvánulása?

2016. szept. 2. 10:30
 2/21 anonim ***** válasza:
0%
Mert szerelmes beléd, és jól esett neki, amikor verted.
2016. szept. 2. 10:31
 3/21 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ha arra vagy kíváncsi, miért csinált egy nő valamit, nem kellene kizárnod a nőket a válaszadásból, hiszen talán jobban értik ezeket a dolgokat.

Ezek után meg sem merem kérdezni, mit értesz "normális férfiak" alatt. Ha én soha nem vertem még nőt, akkor normális vagyok?

Szerintem boldog születésnapot kívánt. Ha igazán kíváncsi lennél rá, miért írt, megkérdezhetnéd tőle is. Mondjuk egy válasszal: köszönöm szépen a köszöntést, jól esett. Hogy vagy, mi van veled?

Aztán ha elkezdtek beszélgetni, sok minden kiderülhet.

Mondjuk ha ilyet leírtál, hogy a verésből ért, mert az anyját verte az apja, akkor jobb lenne, ha távol tartanád magad tőle inkább. Meg minden más nőtől is.

2016. szept. 2. 11:04
 4/21 A kérdező kommentje:
de én más nőkkel a legnemesebb módon bántam, hát ez az csak mellette durvulok el.
2016. szept. 2. 11:09
 5/21 A kérdező kommentje:
Rengetek barátnőm volt előtte s alatti is. Az első évben folyamosan csaltam, aztán abba hagytam a megcsalásokat mert láttam, hogy ha elmondom megsértem, nem bevallani meg nem tudtam, nem voltam olyan sunyi/ erős, hogy magamban tudtam volna tartani a megcsalásokat ezért abba hagytam a megcsalásokat, édesanyám javaslatára aki pszichológus, sokáig azt hittük, hogy azért ilyen kis makacs mert megcsaltam többször aztán kiderült a családi múltja, hogy apja verte az édesanyját.
2016. szept. 2. 11:18
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Jól van, látom tényleg tudsz nemesen viselkedni a nőkkel, úgyhogy ez úton visszavonom, amit állítottam, hogy tartsd távol magad tőlük. Akinek kellesz, az meg is érdemel valószínűleg.
2016. szept. 2. 11:27
 7/21 A kérdező kommentje:

Ha most arra gondolsz, hogy őket is megcsaltam akkor tévedsz.

Azokban a kapcsolatokban annyi volt azért volt több is. Egyikben sem voltam durva se verbálisan se pedig nonverbálisan: fizikailag, türelmes és megértő voltam mert minddel, ez az egyetlen nő az életemben aki frusztrálttá tesz egy hét elteltével úgy, hogy együtt sem élünk. Éltem vele együtt azóta egy nővel sem akarok együtt élni, mert félek attól az énemtől aki akkor felszínre jött, remélem csak ezzel a nővel történhetett meg mind az ami akkor megtörtént.

Én rendben vagyok viszont van hova fejlődnöm a lány nincs rendben és még én vagyok a béna, na el mész a...hivatalba.

2016. szept. 2. 11:39
 8/21 anonim ***** válasza:

OFF

Én pasi vagyok ezt azért mondom, mert lehet nem akarod, hogy érdekeljen, amit írok.

A családon belüli agresszió sajnos tanulható és pszichés úton nehéz kezelni és bizony dolgozni kell azért, hogy NE legyél olyan, amit nem akarsz. Ezt hogy tudod elérni? Kommunikációs, önismereti, érzelmi intelligencia fejlesztésekkel. Többször is megmutattad az írásodban, hogy nálad a kommunikációs minta agresszív és passzív viselkedési formákból építkezett és ezért nem is tudsz reagálni bizonyos dolgokra, amik nem illenek bele ebbe a rendszerbe: Pl kedvesség, amikor más felköszönt, te az okát keresed MÁSOK és MAGAD agyában, amikor az OKÁT CSAK AZ tudja, aki felköszöntött. Félsz megkérdezni tőle? Miért?

Én nekem fogalmam sincs, miért köszöntött fel az exed. Én tudom, hogy miért köszöntöm fel az én exemet. A kettőnek nem kell ugyan annak lennie. A kettő azonosítását hívják a kommunikációban "feltételezésnek". Azaz te nem a valóságos személlyel akarsz kommunikálni, hanem a benned élő képpel, amit a másikról készítettél és az egész egy feltételezésre, egy fantázia képre épül. Ráadásul most még azt is megkérdezed, hogy másoknak milyen fantázia képei vannak. Ez nagyon veszélyes lehet! Mit akarsz? Visszaigazolást kapni a képzelgéseidre? Mások képzelgéseiben akarsz mintát keresni, hogy választhass egy számodra elfogadhatót és ne kelljen a valósággal foglalkozni? Valóban érdekel, hogy miért köszöntött fel? Azt akarod, hogy ne is kelljen megtudni, miért köszöntött fel?

Az én apám is agresszív volt. Anyám meg maga volt a passzív agresszivitás és az áldozati bárány szerepét játszó manipulatív mazochista iskolapéldája. Én is passzív agresszív lettem: Sokszor magamba fojtva elmélkedek és egyszer nem bírom tovább és lerombolom azt, ami körülöttem van olyan agresszív kitörésekkel, amiket nem tudok irányítani és mint külső szemlélőként figyelem, milyen pusztítást végzek szavakkal és tettekkel egyaránt. Amikor ezt először tudatosítottam, megkérdeztem, hogy ez jó nekem, megyek tovább ezen a vonalon, vagy változtatok. Változtatni akartam, ezért kerestem a mikéntjét. Még most is keresem. Három pszichológusnál jártam, több mint 1 millió forintom ráment a kezeltetésemre. Egyik sem volt olyan, akit ajánlok. Pénzkidobás volt a pszichológusokra, de a küzdés a bennem lévővel ennyit megért. Max annyit tanultam, hogy kérdezni kell. De azt meg tud bárki, azért nem kell pént kidobni. És a választ úgyis NEKEM kell megtalálni, nem más mondja meg. Önismereti és kommunikációs könyvek, tréningek, kutatások a depresszió és a pszichológia körül - ezek, amit valóban tudnak támpontot adni, hogy minként változzak. Talán picit így látszik, hogy nem teljesen idegen az, amin te most keresztül mész.

Az érzelmi intelligencia segít abban, hogy az érzéseket megértsed, felfogd, megfogalmazd megadnak, tudatosítsad a befolyásolási mértékét, majd kezeld, irányítsd.

Írtad is, hogy nem érdekel a nők véleménye, mert ők érzésekkel foglalkoznak. Ezt most szét fogom cincálni, lehet nem tetszik, de a válasz, amit adsz fontos lesz!

- Csak a nőknek van érzésekre való joguk?

- A női érzések miben különböznek az férfiakétól?

- A női érzések miben különböznek a TE érzéseidtől?

- A férfiak érzései miben különböznek a TE érzéseidtől?

- Miért félsz érzelmekről beszélni?

- Milyen érzelmeid vannak most?

- Milyen érzelmeid voltak az üzenet olvasásakor?

Ha tudni szeretnéd, milyen érzései vannak, akkor itt egy puska: pastebin pont com/9w91g0hB (valami rejtelmes okból tilos ilyen linket küldeni, de spammelni sem engednek ilyen listák beillesztéséve - akkor sakk matt. PM-ben küldöm a linket)

Azt látom, hogy a te problémád jelenleg a saját érzelmeid helyrerakásában van. Ha az sikerül, talán meg tudod kérdezni azt, aki felköszöntött, hogy Ő miért köszöntöt fel.

Boldog Szülinapot!

ON

2016. szept. 2. 11:41
 9/21 A kérdező kommentje:

- Csak a nőknek van érzésekre való joguk?

Nem, természetesen nem. Mostani esetben logikus választ várok nem érzelmeken alapulót, hogy megkeresett mert szeretett = megbocsátott a verésekért, soha se haragudott, legutóbb a céges LapTop -ját tettem tönkre mert már őt nem merem verni.

- A női érzések miben különböznek az férfiakétól?

Hogy nincs logikai alapja vagy ha mégis akkor az érzelmek jóval erősebbek % -ban is.

- A női érzések miben különböznek a TE érzéseidtől?

Előző válasz kiegészítve: ök mindent de mindent érzésekkel kapcsolnak össze, én meg ha szeretek valamit akkor nem egy érzés maitt feltétlen hanem mert tudom, hogy pl: logikus.

- A férfiak érzései miben különböznek a TE érzéseidtől?

Ez a kérés azért volt fontos mert kíváncsi voltam, hogy van -e olyan férfi aki ilyen nővel áldott meg az élet, kíváncsi vagyok, hogy mi a vége, kórház vagy börtön.

- Miért félsz érzelmekről beszélni?

Én nem félek az érzelmekről beszélni, azokról nem beszélni kell hanem éreztetni hiába mondom el százszor, hogy szeretlek ha nem érzed.

- Milyen érzelmeid vannak most?

Félek, hogy megint elkezdődik az ami durvává és frusztrálttá teszi a mindennapjaimat kapcsolataimat.

- Milyen érzelmeid voltak az üzenet olvasásakor?

Megörültem neki azonnal vissza is írtam neki, hogy

Kösz Beus,

Hogy vagy?

Hol vagy?

de még nem írt vissza.

Tegnap este írt 22:30 kor és én ma reggel 08:03 -kor válaszoltam neki.

2016. szept. 2. 12:05
 10/21 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy ebből ért, ez butaság.

Szerintem ha valaki felköszönt születésnapodon, az több dolgot jelenthet:

- tényleg érdekled

- csak szimplán kedves

- pont maga miatt köszönt fel, mert túl van rajtad, és nem akar gyerekes játékokba belemenni, hogy most ő majd dafke nem köszönt fel.

Ez esetben ez utóbbi történt szerintem.

Én egyébként kétlem, hogy bármelyik nő ezt állítaná: "pl; ha megkeresett akkor szeret és becsüljem meg és jöjjek vele össze. " az írásod után. Miért verted meg, és miért nem tudsz elaludni egy egyszerű köszöntés miatt?

2016. szept. 2. 12:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!