Ti mit szóltok ahhoz, hogy a magyarokat mindenki utálja?
3-as válaszoló voltam!
Miért lettem lepontozva? :( Valaki segítsen!
En nem csodalkozom rajta
A legundoritobb legirigyebb legkocsogebb nép
En is utalom oket
Magyarként én is utálom a magyarokat.
Egyszerűn pozitív szót nem találok rájuk, csak negatívat. Gondolkodásban nagyon vissza maradottak, nem tudnak haladni a korral. A rasszizmus az ami nagyon magas lécen van náluk még mindig és ez így is fog maradni. Ezen kívűl nagyon irigyek más boldogságára, főleg arra, ha valakinek nem nehéz fizikai munkából megy jól a sora. Aztán rosszindulatúak, kárörvendők. Valaki ide kommentelte, hogy a cigányok miatt utálják a magyarokat, hát cigányok mindenhol vannak, csak ők külföldön ezerszer könnyebben eltudnak helyezkedni, mivel külföldön az emberekbe nincs előítélet, rosszindulat. Itt meg állandóan bántva vannak, aztán egy munkahelyre nem tudnak elmenni, mert a származásuk alapján ítélik el őket, az iskolákba a tanárok is megkülönböztetik őket. A másik fele a magyarok nagyon agresszívak, kiszámíthatatlanok (pl. saját családjukat irtják ez az új hobbi náluk). Inkább ülök a börtönbe lopásért/rablásért, mint azzal, hogy a családomat/gyerekemet megöltem, csak a facebookon pl. erre nem igen kommentelnek a magyarok, de arra már felkapják a fejüket, ha cigány vagy más származású ember csinált valamit. Nem képesek belenyugodni abba, hogy ők se különbek, mint a többi. Gusztustalanok.
Vannak dolgok, amiket én se szeretek a magyar kultúrában, pedig én is magyar vagyok:
1. Tukmálás. Amikor azt mondom, hogy nem kérek valamit, a kedves vendéglátó akkor is erőlteti: "vegyél már! vegyél már!" És ha fogyózok vagy allergiás vagyok rá?
2. Vendégmarasztalás. Mikor a vendég távozni készül, legyen szíves a kedves vendéglátó ne bírja már marasztalásra a vendéget! Egyrészt a vendégnek is lehetnek dolgai: őt is várhatja munka, család, gyerekek, stb. Másrészt, ha vendég van a háznál, akkor, ha nem én hívtam, én frusztrálva érzem magam pl, akkor is, ha ki kell mennem vécére.
3. Rókaiskola: A magyar folklórhoz hozzátartozik mások becsapása, átejtése. Ha pedig valakit becsaptak, akkor ne a csaló szégyellje magát, ő megdicsőül, hogy milyen okos, milyen eszes, hanem az áldozat szégyenkezzen, hogy mekkora balek volt. Ezért nem működik sok minden Magyarországon, mert ha sokszor becsapnak, előbb-utóbb elveszted a bizalmat mások iránt. Egy jó kapcsolat alapja pedig mindig a bizalom.
4. Bezzegelés. Ez egy nagyon rossz gyereknevelési módszer. "Te még biciklizni se tudsz, bezzeg ilyen idős korában az unokatestvéred autót vezetett!" "Te egy szendvicset se tudsz megcsinálni, bezzeg a szomszéd kislány megfőz egy komplett ebédet!" Ez a gyereket nagyon tudja frusztrálni, még az élettől is elmegy a kedve.
5._ A sógor-koma-jóbarát előnyben részesítése. Hiába lennél jó egy adott állásra, hiába vagy csúcsszuper, a munkáltató biztos, hogy valamelyik csókosát fogja felvenni. Ezek után csodálkoznak, hogy annyi fiatal akar külföldön boldogulni?
6. A tekintélyelvűség, A főnök elvárja, hogy istenként tiszteljék, miközben lehet, hogy a beosztottja sokkal jobban ért az adott dologhoz, sokkal képzettebb, mint ő. És ha a főnökben ez tudatosul, akkor a beosztottját minden eszközzel igyekszik ellehetetleníteni: rágalmazás, nyilvános megalázás, stb. Ez is hungarikum.
7. A kirekesztés. Ha valamiben különbözöl a többiektől pl. van valami fogyatékosságod, akkor nem számítasz embernek. Hiába vagy amúgy nagyon jó szakember, nem fogsz kelleni sehova.
8. A múlt állandó visszasírása. Hogy régen minden jobb volt! Hogy a Horthy-korszak aranykor volt! Most őszintén: kellenek nekünk ispánok, főispánok, alispánok? Kellenek vármegyék? Mert szerintem nagyon nem.
9. A műveletlenség mint trend. Ha valaki olvas, az tudja, hogy a liberalizmus arról szól, hogy élni és élni hagyni, és hogy az én szabadságom határa a másik ember szabadsága. De az átlag magyar ember nem olvas, sőt: rossz néven veszi, hogyha a másik művelt, pl idegen szavakat használ a beszédében, akkor ki van akadva.Az átlag magyar szerint aki liberális, az rossz, gonosz, és erőszakkal át akarja alakíttatni a gyerekek nemét. Ha egyáltalán van fogalma az átlag magyarnak a liberalizmusról, nem pedig csak ismételgetni tudja, hogy: "fujj, lipcsi"!
10. Általános irigység. Ha valakinek jobban megy, arra minden magyar irigy rá. "Neki honnan telik autóra?/Nagyobb házra?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!