Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért hagyják nyomorogni, a...

Miért hagyják nyomorogni, a közmunkásokat?

Figyelt kérdés
Sajnos egyre többször látok munkás ruhában éppen,a munkavégzés közben,a kukából enni közmunkásokat.Ismerek egy igencsak nagydarab fiatal embert,aki a Budapest XI-kerületben szokott minden hétköznap reggel,és dél előtt takarítani,és már nem egyszer láttam,hogy a kukában talált szendvicset,vagy kenyeret kiflit,vagy elvétve hamburgert,sült krumplit a szemem előtt megette. És amikor rá köszönök,nagyon mérgesen néz rám,és morog. Van hogy beszél magában,vagy éppen röhög. De olyan is volt már,hogy éppen veszekedett valakivel,de senki nem volt mellette. Nagyon szomorú,hogy ilyeneket látok,és egyre jobban azt tapasztalom,hogy ezek az emberek rengeteget dolgoznak,kint vannak zuhogó hideg esőben,hóban fagyban,tűző napon,és kánikulában. És amellett hogy borzalmasan sokat dolgoznak,szinte csak éppen hogy arra elég,vagy talán még arra sem,hogy a lakást kitudják fizetni. És eközben a TV-ben megy a propaganda,hogy a Magyar reformok működnek. Nem értem,hogy miért hagyja ezt,az éppen hatalmon lévő rendszer,és miért nem képesek kicsit jobbá tenni ezeknek a szegény embereknek a sorsát? Ma láttam,hogy az említett nagydarab fiatal ember,aki gyakran eszik a kukából,ma talált egy csomag párizsit,és azt mondta,hogy "Osztrák párizsi!" és utána nevetni kezdett. És amikor csak annyit mondtam neki,hogy jó étvágyat,éktelen haragra gerjedt. És hangosan trágár szavakat kiabált felém,és a hirdető táblát ököllel verni kezdte. Pedig Én nem akartam neki rosszat,csak jó étvágyat kívántam. Az egyik kutyát sétáltató néni azt mondta,hogy kerüljem azt az embert,mert nagyon veszélyes! Őt nem is egyszer majdnem fellökte a buszon. Egy bácsit pedig ma a postán,és azt mondta az öregnek,hogy "ha kell,fel is löklek,vén f**." De Én valahol meg is tudom érteni ezeket az embereket,hiszen nyomorognak,és hiába dolgoznak,semmi értelmét nem találják a munkának. Max annyit,hogy be tudják fizetni az így is drága rezsit.

#Miért hagyják #hogy ennyien #nyomorogjanak?
2016. febr. 19. 23:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
#12es te bejársz a tescoban, vagy bármely kisboltba vásárolni? leveszed a polcról minden reggel a kikészített kenyeret? Szívesen. Ezt mi minimálbérért vért izzadó emberek készítettük oda nektek.
2016. febr. 20. 10:44
 22/28 A kérdező kommentje:
Hát ez az! Ha azok az emberek nem lennének,akkor a diplomások nagy bajban lennének!
2016. febr. 20. 11:07
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Kenyeret mindenki tud sütni otthon is. Annak mondom azt hogy szívesen aki a mezőgazdaságba dolgozik és meg termeli az alapanyagot. :) Bár azok keresnek is jól. ;)
2016. febr. 20. 15:26
 24/28 anonim ***** válasza:
Nekem felemás tapasztalataim vannak a közmunkában elvárt munkával kapcsolatban. Felénk nem könnyű elhelyezkedni, diplomásként sem, ismerős nélkül meg szinte lehetetlen, így marad a közmunka. Dolgoztam közalkalmazott mellett irodában közel egy éven át, ott ugyanazokat várták el tőlem, mint a kolléganőtől, csak én fele annyi fizetést, kevesebb szabadságot kaptam, mint ő. Utána megtapasztaltam a másik végletet is, mikor csak közmunkások ültünk egy irodában és nem csináltunk szinte semmit, nem azért, mert nem dolgoztunk volna, hanem nem volt mit, többszöri kérésre sem kaptunk, de végig kellett ülni a napot még az ebédidőt is le kellett „dolgozni”, ami +20 perc volt, igazából meg a gép előtt kb 5 perc alatt megevett szendvics, a látszatra nagyon adtak, ott jöttünk rá mi értelme van így felvenni embereket, nem kerültünk a cégnek semmibe, a fizetésen felül még meghatározott összegeket kaptak 1-1 csoport után a munkaügyitől, ezt elvileg munkaruhára, útiköltségre, eszközökre, ebből természetesen mást vettek. Ők is jól jártak, elvben mi is, mert volt „munkánk” és fizetésünk, és az állam is, mert a foglalkoztatási statisztika is javult.
2016. febr. 20. 17:06
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

62% nekem olyan érzésem van veled kapcsolatban, hogy te csak trollkodsz ezen a fórumon és provokálod az embereket!

Ne haragudj, de külföldön ilyen mentalitással úgy elküldenének mint a huzat, egy munkahelyről.... :)

Meg különben is Kínában és Indiában szerinted kit érdekel a gazdagság?

Nézz ott körül semmiféle gyógyszert nem szednek, természetes úton gyógyítják magukat és a belső harmóniára is figyelnek, azért élnek meg hosszú életet és a hozzád hasonló nagyképű nyugati ember műveltségben olyan szinten le van maradva, hogy az hihetetlen! (Tisztelet a kivételnek)

Tudod az, hogy diplomás vagy és, hogy van egy egyetemi végzettséged, nem jelent semmit, ha intelligenciában sehol nem vagy, hogy ha ilyen lekezelő stílusod van és abszolút az embertársaidat szinte eszközként kezeled és átgázolsz rajtuk finoman szólva és a szakmunkásokat ráadásul ledegradálod azzal, hogy ha jól megakar élni az ember akkor mérnöknek kell tanulni!

Nagyon tévedsz nekem főiskolai végzettségem van, orvosi gyógymasszőr-fizioterapeuta és reflexológus vagyok és kint ott az ilyet nagyon jól megfizetik és itthon is reumakórházban szükség van rá, mert reumatikus betegeket kezelünk, meg gerincbetegségeket, és még sorolhatnám!

Szóval, hogy ha valami reumás betegséged lesz pl ülő munkától és beáll a derekad illetve idegbecsípődés és még sorolhatnám ezeket az ártalmakat, akkor majd olyan emberek fognak kezelni, mint én!

Szóval a beképzelt stílusoddal visszavehetnél, mert nem igazán díjazzák, ahogy látom ebben a topicban!

Szerintem aki "nethuszár" az egyedül te vagy, és egy nagyobb összegben fogadnék, hogy csak azért vagy ezen a fórumon hogy provokáljad az embereket! Ugyanis aki ennyire fontos embernek tartja magát és az egyetemi végzettségét és ha adott esetben, egy nagy vállalat igazgatója pl, az nem azzal tölti a hétköznapjait, hogy ilyen jellegű kérdések alá provokatív vitát indítson és finoman szólva sértegesse a szakmunkásokat!

Tudod egy szakmunkás lehet, hogy okosabb egy diplomás embernél, tudod a műveltség és az intelligencia is fontos, nem csak az akadémikus tudás....

:)

2016. febr. 28. 20:05
 26/28 anonim ***** válasza:
61%-nak ment a fenti válasz! Javítás!
2016. febr. 28. 20:12
 27/28 anonim válasza:
100%

Közmunkások henyélnek...

Na hát én úgy gondolom, hogy henyélő emberek minden munkahelyen vannak, nem csak közmunkások között, akik pl. utcákat takarítanak. Henyélő ember van irodákban, van gyárakban, akad a parlamentben is...mindenhol. Legyen az bármilyen munkaköri pozíció. És megkapják az (általánosságban vett) 8 óráért a fizetésüket? Igen! Akkor is ha a gyárban a szalag mellett 3-an dolgoznak egy emberre? Igen! Akkor is ha az irodában valaki egész nap játszik a gépen? Igen! Akkor könyörgöm...a közmunkáért miért nem jár rendes bér ha az is 8 óra munkaidő? Ott is van aki dolgozik rendesen, meg van olyan is aki nem. De az is munka!

2016. márc. 4. 18:31
 28/28 anonim válasza:
De igen is henyélnek,ez is sok amit fizetünk nekik.
2016. márc. 30. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!