Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért hagyják nyomorogni, a...

Miért hagyják nyomorogni, a közmunkásokat?

Figyelt kérdés
Sajnos egyre többször látok munkás ruhában éppen,a munkavégzés közben,a kukából enni közmunkásokat.Ismerek egy igencsak nagydarab fiatal embert,aki a Budapest XI-kerületben szokott minden hétköznap reggel,és dél előtt takarítani,és már nem egyszer láttam,hogy a kukában talált szendvicset,vagy kenyeret kiflit,vagy elvétve hamburgert,sült krumplit a szemem előtt megette. És amikor rá köszönök,nagyon mérgesen néz rám,és morog. Van hogy beszél magában,vagy éppen röhög. De olyan is volt már,hogy éppen veszekedett valakivel,de senki nem volt mellette. Nagyon szomorú,hogy ilyeneket látok,és egyre jobban azt tapasztalom,hogy ezek az emberek rengeteget dolgoznak,kint vannak zuhogó hideg esőben,hóban fagyban,tűző napon,és kánikulában. És amellett hogy borzalmasan sokat dolgoznak,szinte csak éppen hogy arra elég,vagy talán még arra sem,hogy a lakást kitudják fizetni. És eközben a TV-ben megy a propaganda,hogy a Magyar reformok működnek. Nem értem,hogy miért hagyja ezt,az éppen hatalmon lévő rendszer,és miért nem képesek kicsit jobbá tenni ezeknek a szegény embereknek a sorsát? Ma láttam,hogy az említett nagydarab fiatal ember,aki gyakran eszik a kukából,ma talált egy csomag párizsit,és azt mondta,hogy "Osztrák párizsi!" és utána nevetni kezdett. És amikor csak annyit mondtam neki,hogy jó étvágyat,éktelen haragra gerjedt. És hangosan trágár szavakat kiabált felém,és a hirdető táblát ököllel verni kezdte. Pedig Én nem akartam neki rosszat,csak jó étvágyat kívántam. Az egyik kutyát sétáltató néni azt mondta,hogy kerüljem azt az embert,mert nagyon veszélyes! Őt nem is egyszer majdnem fellökte a buszon. Egy bácsit pedig ma a postán,és azt mondta az öregnek,hogy "ha kell,fel is löklek,vén f**." De Én valahol meg is tudom érteni ezeket az embereket,hiszen nyomorognak,és hiába dolgoznak,semmi értelmét nem találják a munkának. Max annyit,hogy be tudják fizetni az így is drága rezsit.

#Miért hagyják #hogy ennyien #nyomorogjanak?
2016. febr. 19. 23:21
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%
Igen az Egyetemeken végzettek csak henyélnek és 3-400 ezret keresnek vagy milliókat, de miattuk tudod, most ide felrakni a kérdésedet. Miattuk van áram a házadba. Miattuk jön tiszta víz a házadba, miattuk tudod megnézni az X-faktorodat és még sorolhatnám. Nem 24 éves korukban kell elkezdeni az felsőoktatást, az igazából már régen rossz. 18 évesen végzel az érettségivel, ha szakmán maradsz 20 évesen már mehetsz egyetemre 23,5 évesen el is végezted. Tudod mi megy.. elég sokat éltem az országban. Csak a sírás és a sírás. De mindenki csak nethuszár..
2016. febr. 20. 01:15
 12/28 anonim ***** válasza:
Szedsz valamilyen gyógyszert? Szedtél már életedben betegségre? Szívesen. Vár valószínűleg nem a mi termékünk jut el hozzád.
2016. febr. 20. 01:16
 13/28 anonim ***** válasza:

".Menjen egyetemre végezzen el egy mérnöki kart és lesz jó állása jó fizetéssel..."

Éppen ezt tettem, nőként, csak 45 körül nehéz. Inkább húzok közel 50-hez Angliába, mert itthon műszaki pályán nem szeretik a középkorú nőket.... Söpörni 60 ezerért pedig NEM fogok. És még kb 20 évet kéne dolgoznom....

2016. febr. 20. 01:31
 14/28 anonim ***** válasza:
És kint vagy és jobban keresel. Ezt bárki meg tudja... Amúgy aki ért is ahhoz amit csinál az kap munkát.
2016. febr. 20. 01:32
 15/28 anonim ***** válasza:

"Igen az Egyetemeken végzettek csak henyélnek és 3-400 ezret keresnek vagy milliókat"

Ja, sok mérnök ismerősöm kiváló diplomával sem keres 400 ezret, sőt, kénytelen hülye egyetemistáknak matekot oktatni, mert pl. az építőipar évek óta haldoklik, talán most magához tér....

2016. febr. 20. 01:33
 16/28 anonim ***** válasza:

Drága #15: értek hozzá.... csak nem egészen így működik mindig. Tudod, lehet keresni, és előbb-utóbb találni is, ha értelmes emberekkel futsz össze, csak 22 éves személyzeti osztályos cicababa jobban nyomat egy 25-30 éves, alig hozzáértő pasit, mint egy 45 éves nőt. Tudod, velem nem fog a büfében flörtölni :D Már mint a személyzetis.

De nem kell félteni, megtalálom az utam :)

2016. febr. 20. 01:39
 17/28 anonim ***** válasza:
A kíváló diploma önmagában semmit nem jelent, ha nem ért hozzá amihez kell. :) Általában az ilyen jellegű helyeken, nem azt nézik, hogy milyen lett és hol végeztél, hanem kapsz egy feladatot, egy problémát, vagy tervezz meg valamit és ha sikeresen teljesíted akkor fel vagy véve. :).
2016. febr. 20. 01:45
 18/28 anonim ***** válasza:
61%

"A kíváló diploma önmagában semmit nem jelent, ha nem ért hozzá amihez kell."

En mashogy fogalmaznek:

A kíváló diploma önmagában semmit nem jelent, ha nincsen protekcio, nincsenek jo ismerösök.

A varronö az irodaban, a diplomas meg a szalagnal dolgozik.

Vannak ilyen extrem esetek is.

Magyarorszagon a jo connectioan az alfa & az omega.

2016. febr. 20. 06:32
 19/28 anonim ***** válasza:

#9-es

Idezlek:

" Én is végeztem egyetemet és saját magam finanszíroztam, dolgoztam egyetem mellet, majd mikor elvégeztem, külföldön kaptam álláslehetőséget, úgy hogy engem kerestek és nem fordítva!."

idezet vege.

A helyzet az, hogy, Nyugaton azt a latszatot kelti a politika, hogy hiany van a szakemberekböl. Ez nem igaz. Az öslakossag köreben eleg jol kikepzett szakemberek vannak, akiknek nincs munkajuk. Azert nincs munkajuk, mert a nyugati fizetesek nincsenek relacioban az elvegzett munkaval es nem hajlandok a munkaerejüket 'peanuts'ert eladni, azaz munkaba allni.

Egy ceg csak akkor versenykepes, ha, minel gyorsabban, minel olcsobban tud adni egy szolgaltatast, vagy tud egy arut a piacra bocsajtani. Az egyetlen varialhato tenyezö, ami ebben a folyamatban egy fontos szerepet jatszik, a munkabérek. A nyersanyagoknak vilagpiaci aruk van, azt Kina is annyiert vasarolja, mint Banglades vagy a Bundesrepublik. Nem igy all a helyzet a munkaberekkel.

Minel olcsobb a munkaerö annal nagyobb a profit.

Mig eddig a Kapital (a töke) - mint, a jo k@rva oda vandorolt, ahol a legtöbbet igertek neki (K-re, az alacsony berek orszagaiba) most az EU's szabad költözködesi jogaval elve helybe hozzak az olcso munkaeröt. Ehhez meg külföldre sem kell vinniük a ceget, a munkaerö helyükbe jön.

... ezert, ne gondold, hogy PONT teged kerestek, mert te egy hü de jo szakember vagy a területeden, hanem azert, mert olcson megkaptak, hajlando voltal áron alul áruba bocsajtani a munkaerödet.

2016. febr. 20. 07:02
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

#11 szóval szerinted csak mérnökökre van szükség. És akkor a kétkezi munkát, mint csőfektetés, falazás, árokásás amiben a csatornacső fekszik azt mégis ki fogja végezni? A mérnök! ne nevettess!

Egy normálisan működő társadalomba mindenki kell, kell olyan aki vezet, kell olyan aki tervez és kell olyan aki létrehoz! Ha mindenki csak tervezne mérnök létére és nem lenne munkás, kivitelező akkor összedőlne az egész mint a kártyavár.

Ha nem lenne mérnök az audi gyárban, ki megtervezi az autókat meg a gépsorokat, akkor nem lenne a munkásnak munkája, viszont ha ugyanott nem lenne 12órában güriző melós nettó 120e -ért akkor a mérnök is lesz*ph*tná magát, mert az autókat nem rakná össze senki!

2016. febr. 20. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!