Az lene a kérdésem hogyha én például utazok a buszon és le akarnak mellém ülni, jogom van e nemet mondani es hazudni hogy foglalt? Vagy köteles vagyok helyet adni ha pl a fél busz áll nekem meg nincs kedvem nyomorogni egy benga állat mellet.
"ekem meg nincs kedvem nyomorogni egy benga állat mellet" - akkor áll fel! Legalább más leülhet.
Miért járna neked két hely? Két bérleted van?
Természetesen mondhatod, hogy foglalt, hiszen a láthatatlan embert például csak te látod! Ilyenkor hasznos is, hogy szólsz, mielőtt ráülne valaki a szerencsétlenre.
Köteles vagy-e helyet adni? Mivel az nem a te helyed eleve melletted, így a kérdés általában csak az udvariasság miatt hangzik el.
Nincs jogod.
A te jegyed, bérleted egy helyre szól. Álló vagy ülő helyre.
Rühellem az olyan önző dögöket, akik a másik ülésre pakolnak redvás aljú táskát, vagy a saját büdös patájukat.
Nem is teheted szóvá, ha valaki le akarna ülni melléd.
Egyet tehetsz, felállhatsz és leszállsz.
Ez a videó nem rólad szól?
Mire mondanál nemet? Bárkinek is meg kell e kérdeznie, hogy megengeded-e, hogy a busztársaság közösségi személyszállító járművén jogosan utazva leüljön egy szabad ülésre?
És ez meddig terjed? Négyes ülésnél nemcsak a melletted lévő, hanem a szemben levő ülésnél is meg akarod szabni, hogy ki ülhet oda, vagy odaülhet-e egyáltalán valaki?
És időben egy kicsit visszalépve: te kitől kérdezted meg, és ki engedte meg, hogy leülj arra a helyre, ahova leültél? És ha a később melléd ülőnek nem tetszik, hogy te ülsz ott? Kicsit sem aggódtál emiatt, amikor csak úgy, önkényesen leültél?
Kedves kérdező! Ne hallgass az előzőekre!
Igenis jogod van nemet mondani. Jogod van bármit mondani.
Szabad országban élünk, jogod van szinte bármit mondani.
De például ha nekem mondanál ilyesmit, úgy b*sználak az ülésedről a busz padlójára, hogy anyád sem ismer rád utána.
En, egyedul a budos embereknek nem adom at, mert nem akarok rosszul lenni. Elvileg, a szabalyzat szerint, nem is utazhatnak, de gyakorlatilag megis felszallnak a buszra.
A kerdessel meg az a vicces, hogy en is, benga allat vagyok, de mellem, egyszer sem akarnak leulni a megtermett emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!