Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A közmunkásokat miért nézik...

A közmunkásokat miért nézik le az emberek?

Figyelt kérdés
Most itt nem a színes bőrűekről beszélek akik az utcán dolgoznak, ha nem azokról akik normális munkát látnak el pár hónapig egy munkahelyen.

2014. jan. 8. 15:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Ők a közfoglalkoztatottak. Uaz mint a közmunkás, de mégis jobban hangzik mint a közmunkás. :) Egyszerűen a fogalmakból kiindulva másra asszociálnak. Szerintem nem nézik le, illetve rengetegen dolgoznak önkormányzatoknál közfoglalkoztatottként, sőt diplomások is vannak közfoglalkoztatottként állami szférában. Viszont ha valaki azt mondja h egy önkormányzatnál ő közmunkás, akkor én is azt hiszem h pl. takarít ott, vagy portán van vagy ilyenek. A közmunkásokból meg sokan az utcaseprőkre gondolnak. Az irodai alkalmazottakat senki nem nézi le azért mert "közmunkások"
2014. jan. 8. 15:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg sajnos olyan világban élünk, hogy bárki lehet kiközvetített munkás, míg régen a tanulatlan emberekre volt ez jellemző, mára elég széles lett a skála...
2014. jan. 8. 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
mert azt hiszik hogy azért jutott közmunkára mert lusta és tanulatlan
2014. jan. 8. 16:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Régebben büntetésvégrehajtási forma volt. Kevésbé jól cseng.
2014. jan. 8. 19:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is közmunkás vagyok és ugyanerre a kérdésre keresem a választ. Nem elég megalázó az, hogy diplomásként havi 64 ezerért végzem azt a munkát, még azt is el kell tűrni, hogy még a kollégák (nem közfoglalkoztatottak) is úgy beszélnek velem, mint egy retardálttal. Persze nem mind, vannak intelligens kollégáim is. Szerintem pont ezért néznek le, amiért ki vagyunk szolgáltatva, hogy ki ilyen, ki olyan okból belekényszerül ebbe az egész közfoglalkoztatásnak nevezett szarságba.
2014. jan. 9. 17:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is diplomás közfoglalkoztatott vagyok jelenleg, szerencsére jó helyre kerültem, jó a társaság, szar a fizetés, vannak hasonló diplomás, csak garantált minimálbérért dolgozó munkatársak, az ő helyzetük se sokkal jobb, csak annyiban, hogy hosszabb ideig szól a szerződésük, kényszerből dolgoznak ott ennyiért, sajnos ebben az országban jelenleg annak is örülni kell, ha akad valami munkája az embernek.
2014. jan. 9. 21:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk rengeteg közfoglalkoztatott van és csak az ostobák nézik le őket.
2014. jan. 10. 09:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ma már egyre kevésbé nézik le őket, mert tudják, hogy bárki odakerülhet a 8 általános végzettségűtől a diplomásig.

Kint ligetben néha szoktam velük beszélgetni. Volt közöttük pszichológus, tanár, élelmiszermérnök. Mindegyik 40-50-es korosztály volt. Nekik sajnos nincs választása, hogy vállalja e vagy sem, mert a kis pénz is pénz, és kell a családnak.

2014. jan. 11. 15:09
 9/9 anonim ***** válasza:
A viselkedésük és a munkatenpójuk miatt nézik le őket, ezét kéne videóra venni őket és a felvételeket levetiteni a parlamentben és a valóságról elgondolkodnának a politikusok, kiválogatják őket (lusta ross viselkedésű) vagy rájönnek hogy nagyon elrontottuk ezt a dolgot és megszüntetik az egésszet. És visszatérnek a segéllyezéshez 28 500 ft. A munkaügyi központnak fogalma sincs arról hogy mi történnik a közmunkán.
2017. máj. 28. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!