Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért hagyják nyomorogni, a...

Miért hagyják nyomorogni, a közmunkásokat?

Figyelt kérdés
Sajnos egyre többször látok munkás ruhában éppen,a munkavégzés közben,a kukából enni közmunkásokat.Ismerek egy igencsak nagydarab fiatal embert,aki a Budapest XI-kerületben szokott minden hétköznap reggel,és dél előtt takarítani,és már nem egyszer láttam,hogy a kukában talált szendvicset,vagy kenyeret kiflit,vagy elvétve hamburgert,sült krumplit a szemem előtt megette. És amikor rá köszönök,nagyon mérgesen néz rám,és morog. Van hogy beszél magában,vagy éppen röhög. De olyan is volt már,hogy éppen veszekedett valakivel,de senki nem volt mellette. Nagyon szomorú,hogy ilyeneket látok,és egyre jobban azt tapasztalom,hogy ezek az emberek rengeteget dolgoznak,kint vannak zuhogó hideg esőben,hóban fagyban,tűző napon,és kánikulában. És amellett hogy borzalmasan sokat dolgoznak,szinte csak éppen hogy arra elég,vagy talán még arra sem,hogy a lakást kitudják fizetni. És eközben a TV-ben megy a propaganda,hogy a Magyar reformok működnek. Nem értem,hogy miért hagyja ezt,az éppen hatalmon lévő rendszer,és miért nem képesek kicsit jobbá tenni ezeknek a szegény embereknek a sorsát? Ma láttam,hogy az említett nagydarab fiatal ember,aki gyakran eszik a kukából,ma talált egy csomag párizsit,és azt mondta,hogy "Osztrák párizsi!" és utána nevetni kezdett. És amikor csak annyit mondtam neki,hogy jó étvágyat,éktelen haragra gerjedt. És hangosan trágár szavakat kiabált felém,és a hirdető táblát ököllel verni kezdte. Pedig Én nem akartam neki rosszat,csak jó étvágyat kívántam. Az egyik kutyát sétáltató néni azt mondta,hogy kerüljem azt az embert,mert nagyon veszélyes! Őt nem is egyszer majdnem fellökte a buszon. Egy bácsit pedig ma a postán,és azt mondta az öregnek,hogy "ha kell,fel is löklek,vén f**." De Én valahol meg is tudom érteni ezeket az embereket,hiszen nyomorognak,és hiába dolgoznak,semmi értelmét nem találják a munkának. Max annyit,hogy be tudják fizetni az így is drága rezsit.

#Miért hagyják #hogy ennyien #nyomorogjanak?
2016. febr. 19. 23:21
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
26%
Ezért kell tanulni. :)
2016. febr. 19. 23:22
 2/28 anonim ***** válasza:
95%

A közmunka szégyen! Emberek kihasználása.

Legalább a minimálbért ki kéne fizetni, ami maga is töredéke a legtöbb EU-s országnak.

2016. febr. 20. 00:09
 3/28 anonim ***** válasza:
3%

# 3

Minimálbért arra, hogy naphosszat henyéljenek az emberek? Még mit nem.

Persze, van aki végzi rendesen a dolgát, de ez elenyésző.

2016. febr. 20. 00:13
 4/28 A kérdező kommentje:
Na végre egy jó hozzá szólás!
2016. febr. 20. 00:14
 5/28 anonim ***** válasza:
5%
Nem szakmunkáról beszélek..Menjen egyetemre végezzen el egy mérnöki kart és lesz jó állása jó fizetéssel...
2016. febr. 20. 00:14
 6/28 A kérdező kommentje:
4/5-ös válasz író! NE általánosíts! Igaz,vannak olyanok akik tényleg csak nézik a munkát,és nem csinálják. De inkább az az elenyésző! Amint hadd kérdezzem csak meg tőled,hogy a szemészeten voltál az elmúlt 5-évben? Vagy ha igen,akkor nem diagnosztizáltak narancs hályogot?
2016. febr. 20. 00:18
 7/28 A kérdező kommentje:
Az egyetemhez pénz is kell. És ha nincs? Akkor marad a szakmunkás képző. Tagadod,hogy fideszes vagy,de a dumád az nagyon olyan. Vagy inkább ami rosszabb annál is,az a halott szdsz.
2016. febr. 20. 00:21
 8/28 anonim ***** válasza:
7%

A probléma a következő amit a levélben is leírtam. Hiába próbálsz politikai nézetet rám mondani, amikor egyik párt mellet sem állok ráadásul már nem is az országban élek, de bizonyára fideszes vagyok. Tudod mi a probléma? A sok tanulatlan ember. Sok a közmunkás., ha annyit fizetne a közmunka, hogy simán meg tudj élni belőle, úgy hogy semmilyen tudás nem kell hozzá, hogy mondjuk utcát seperj akkor mindenki oda menne és tényleg. Ez az egész dolog egy mellékállásnak kéne lennie, például a diákoknak miközben tanulnak. Én is végeztem egyetemet és saját magam finanszíroztam, dolgoztam egyetem mellet, majd mikor elvégeztem, külföldön kaptam álláslehetőséget, úgy hogy engem kerestek és nem fordítva! Aki tanul annak lesz jó állása a világban, aki sír és lusta az ne várjon többet ennél. De ne keverd amúgy a közmunkásokat az utcai munkásokkal. Például a tanár is közmunkás és akik az állam alatt van államigazgatásba, tehát nem csak a sepregetők. Az más kérdés, hogy ezek között is változnak a pénz arányok.

Szóval egyszerű a válasz: Túltelített, nincs rá pénz. Keressenek mást.

2016. febr. 20. 00:25
 9/28 A kérdező kommentje:
Ha már nem is él itt Magyarországon,akkor mégis honnan gondolod,hogy az "Utcai" Közmunkások csak henyélnek? Az interneten sok mindent nyomon lehet követni,és tudni lehet nagyon sokat,és folyton kapcsolatban lehet állni az egész világgal. De csak igazán csak az alkosson ilyen véleményt,aki nap mint lap szembesül élőben ezzel a ténnyel. Ha nem élsz már itt Magyarországon,akkor fogalmad sincsen arról,milyen állapotok uralkodnak itten. Vannak emberek,akik tanulnak 24-éves korukig,és hiába akarnak egyetemre menni,egyszerűen pénz hiány miatt nem jön össze. Vagy önhibán kívül nem sikerül elvégezni. És akkor mi van? Marad a Közmunka. És igen látok nap mint nap olyan Közmunkásokat,akik kidolgozzák a lelküket. És látok egyetemet végzett öltönyös embereket,akik csak henyélnek,és 3-400-ezreket keresnek,azért,hogy kinevetik,és még jobban meg alázzák a nyomorult közmunkásokat. Én nekem meg van rengeteg olyan barátom,akinek mérnöki végzettsége van,és mégis közmunkás. Na? Akkor mégis számít a diploma? A Tanárok,és az Orvosok 85-90-ezerért dolgoznak. Én szerintem aki jó munkahelyet akar,ahhoz szerencse kell,vagy pénz,vagy hosszú nyelv. Ennyi.
2016. febr. 20. 00:54
 10/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem én írtam, hogy az utcai közmunkások henyélnek. Figyelj oda.
2016. febr. 20. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!