Miért gondolják sokan, hogy a vallásos nevelés hátrány?
Nem akarok hosszú sorokat írni ,de azért leírom a válaszom.............
MERT HÁTRÁNYT HOZZ! (személyes tapasztalat.)
Általában ha az embernek azt mondod, hogy vallásos nevelést kaptál, akkor egy tényleg komoly nevelésre gondol. Kötelező templomba járás, imádkozás, stb. És ezek tényleg negatív dolgok, mert a vallás dogmatikus követése miatt elveszik a gyermek önálló gondolkodásának egy részét.
Enyhén én is kaptam vallásos nevelést. Kiskoromban elvittek néha templomba, de látták, hogy nem tetszik, ezért nem volt kötelező. Néha imádkoztunk este, meg jártam hittanra, de szerencsére ezeket is elhagytuk, mert nem érdekeltek és nem akarták rám kényszeríteni. Nem is mondom, hogy ténylegesen vallásos nevelést kaptam. :)
"elveszik a gyermek önálló gondolkodásának egy részét. "
nos igen, fogalmazzunk inkább úgy h szegény gyereket kompletten agymossák, és hogy mi lesz a végeredménye, majd csak a pszichológusok tudják megmondani, akikhez jár, ha egyszer eljut erre a szintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!