Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért gondolják sokan, hogy a...

Miért gondolják sokan, hogy a vallásos nevelés hátrány?

Figyelt kérdés
Mindig, amikor elmondom, hogy vallásos nevelést kaptam egyből sokan felhördülnek, hogy milyen rossz lehetett nekem. Igen, valóban sokaknál szigorúan veszik ezt a vallást, de nálunk szó se volt erről. Templomba jártunk, de nem mindig (az éjféli mise volt az egyetlen, amire köteleztek minket a szüleink) nem erőltették ránk a bibliát, se az imádkozást. Egyszerűen csak annyit kértek, hogy Isten nevével ne káromkodjunk és hogy higyjünk az Úrban. De semmi extra nem volt, el voltam engedve bulizni is, csak az volt megszabva, hogy ekkor, vagy akkor legyek otthon. Rengeteg szeretetet kaptam a szüleimtől öcsémmel együtt. Nem volt az a szigorúság, amit sok esetben lehet hallani. A páromat is elfogadták, pedig gyakorló ateista. Apa csak annyit mondott, hogy szeressük egymást, szóval semmi olyan nem volt, hogy csak vallásos férfihoz mehetek hozzá. Amikor ezeket elmondom, hogy mi így voltunk nevelve, sokan kételkednek, hogy igaz ez? El voltunk engedve, nem fogtak szigorúan? Anya mindig azt mondta nekünk, hogy a kezed ölelésre, simogatásra való, de ha kell védd is meg magad vele.

2015. aug. 1. 11:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Higgyen: Igaza van az utolsó válaszolónak, köszönöm a helyreigazítást 😊
2015. aug. 1. 16:12
 12/17 anonim ***** válasza:
70%

Nem akarok hosszú sorokat írni ,de azért leírom a válaszom.............

MERT HÁTRÁNYT HOZZ! (személyes tapasztalat.)

2015. aug. 2. 14:46
 13/17 A kérdező kommentje:
Nekem nem hozott hátrányt, igaz tegyük hozzá, hogy mi nem Jehova Tanúi vagyunk. Az öcsémnek és nekem nem volt meghatározva, hogy higgyünk. Ha akartunk hittünk ha nem akkor nem.
2015. aug. 2. 18:22
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Általában ha az embernek azt mondod, hogy vallásos nevelést kaptál, akkor egy tényleg komoly nevelésre gondol. Kötelező templomba járás, imádkozás, stb. És ezek tényleg negatív dolgok, mert a vallás dogmatikus követése miatt elveszik a gyermek önálló gondolkodásának egy részét.

Enyhén én is kaptam vallásos nevelést. Kiskoromban elvittek néha templomba, de látták, hogy nem tetszik, ezért nem volt kötelező. Néha imádkoztunk este, meg jártam hittanra, de szerencsére ezeket is elhagytuk, mert nem érdekeltek és nem akarták rám kényszeríteni. Nem is mondom, hogy ténylegesen vallásos nevelést kaptam. :)

2015. dec. 16. 12:23
 15/17 anonim ***** válasza:
91%

"elveszik a gyermek önálló gondolkodásának egy részét. "

nos igen, fogalmazzunk inkább úgy h szegény gyereket kompletten agymossák, és hogy mi lesz a végeredménye, majd csak a pszichológusok tudják megmondani, akikhez jár, ha egyszer eljut erre a szintre.

2015. dec. 16. 13:35
 16/17 anonim válasza:
67%
Miért csinálnának agymosást? Azért ,mert te abban nem hiszel még nem az.És kit visznek pszichológushoz? Vannak olyan vallások ahol lehet, hogy van ilyen,de nem mindenki kap olyan nevelést.Én is olyan nevelést kaptam, sőt még kapok ma is.Semmi lelki problémám nincsen.Eldönthetem én is , hogy akarok-e hinni vagy sem.Én eldöntöttem, hogy akarok,na bumm.Semmi probléma nincsen ezzel.
2020. márc. 26. 21:57
 17/17 anonim ***** válasza:
63%
ez nem hit kérdése. egész egyszerűen nem véletlenül létezik a valláspatológia ugye, tulképpen ez is egyfajta elfordulás a valóságtól. ha bele gondolsz, mitől lenne különb, mint amikor egy komolyan zavart ember pl a szellemek üzeneteiben hisz? neki a szellemek mondják meg, mit tegyen, másnak pedig isten vagy éppen aki, vmelyik szűz.
2020. márc. 28. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!