Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért gondolják sokan, hogy a...

Miért gondolják sokan, hogy a vallásos nevelés hátrány?

Figyelt kérdés
Mindig, amikor elmondom, hogy vallásos nevelést kaptam egyből sokan felhördülnek, hogy milyen rossz lehetett nekem. Igen, valóban sokaknál szigorúan veszik ezt a vallást, de nálunk szó se volt erről. Templomba jártunk, de nem mindig (az éjféli mise volt az egyetlen, amire köteleztek minket a szüleink) nem erőltették ránk a bibliát, se az imádkozást. Egyszerűen csak annyit kértek, hogy Isten nevével ne káromkodjunk és hogy higyjünk az Úrban. De semmi extra nem volt, el voltam engedve bulizni is, csak az volt megszabva, hogy ekkor, vagy akkor legyek otthon. Rengeteg szeretetet kaptam a szüleimtől öcsémmel együtt. Nem volt az a szigorúság, amit sok esetben lehet hallani. A páromat is elfogadták, pedig gyakorló ateista. Apa csak annyit mondott, hogy szeressük egymást, szóval semmi olyan nem volt, hogy csak vallásos férfihoz mehetek hozzá. Amikor ezeket elmondom, hogy mi így voltunk nevelve, sokan kételkednek, hogy igaz ez? El voltunk engedve, nem fogtak szigorúan? Anya mindig azt mondta nekünk, hogy a kezed ölelésre, simogatásra való, de ha kell védd is meg magad vele.

2015. aug. 1. 11:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%

Mert egyből mindenkinek a bigott vallásosság, vagy a szekták ugranak be, amelyek jóval többet ártanak, mint használnak.

A "megengedő" vallásosság szerintem lehet követendő példa, amikor a szülő csak utat mutat és a gyerek eldöntheti, hogy akarja-e ezt az utat, vagy sem.

2015. aug. 1. 12:18
 2/17 anonim ***** válasza:
97%

Ezt a témát időzíteni kell helyesen. Az a ciki, amikor alig pár óra ismerekedés után már erről beszélsz, sőt egyesek még a bemutatkozásba is beleszövik ezt.

Vallásos nyomulásnak értelezik az emberek azt, ha túl korán beszélsz erről. Én pl. a nagyon közeli barátokkal vagy rokonokkal beszélek csak ilyesmiről, ha szóba kerül.

Szinte minden ember, akik egy kicsit is keresztény hitben lett nevelve, bármilyen vallásban, kapott vallásos nevelést. Ha pedig zavarnak a szidások, akkor arra hívd fel a figyelmet, hogy ne beszéljenek csúnyán, fogalmazzák át, mert nagyon nem szép, ne pedig arra vetítsél, hogy te milyen vallásos nevelést kaptál, mert nem érdemes.

2015. aug. 1. 12:19
 3/17 anonim ***** válasza:
98%

Ha nincs "gondolati terror", azaz szabadon alakíthatod a világnézetedet, akkor nem baj. Sőt, sokszor még jobb, támogatóbb is a közeg.

Én pl. vallási iskolába jártam, mégsem lettem vallásos, nem is erőltették túlzottan a szemléletet, meg lehetett nyilvánulni úgy, ahogy szerettél volna, nem torkolltak le, hogy "ez nem keresztényi szemlélet", vagy "ellentétes a Bibliában leírtakkal".

Szóval vallásos nevelés és vallásos nevelés között óriási különbség van.

2015. aug. 1. 12:26
 4/17 anonim ***** válasza:
72%
hogyne lenne hátrány, mikor szerencsétlen gyereket egy életre megnyomorítják lelkileg?
2015. aug. 1. 12:38
 5/17 anonim ***** válasza:
65%
Mert a vallás hülyeség.
2015. aug. 1. 12:53
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
Mert nem ezt gondolják vallásos nevelésnek! Amit leírtál, azzal nincsen baj. De nem is kéne szóba hozni mindenkinél. Miért érzed fontosnak felhívni mindenki figyelmét erre?
2015. aug. 1. 12:56
 7/17 A kérdező kommentje:
Nem akarom senkinek felhívni a figyelmét semmire, meg nem is szoktam hirdetni a vallásosságomat. Csak itt is rengeteg ilyen kérdést olvasok, ahol a vallást támadják, mert a szülők olyanok. De ott azok a szülők félremagyarázzák a vallásosságot. Ugyanis nem lehet senkire erőltetni, hogy iggyen.
2015. aug. 1. 15:49
 8/17 A kérdező kommentje:
*higyjen. Elírtam, bocsánat
2015. aug. 1. 15:50
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert pl van olyan vallás, ami folytonos bűntudattól őrlődést eredményez még akkor is, ha nem csináltál semmilyen durva kihágást sem.
2015. aug. 1. 15:53
 10/17 anonim ***** válasza:
90%
Higgyen, nem pedig higyjen!
2015. aug. 1. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!