Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Bölcsész csajnak lenni ciki?

Bölcsész csajnak lenni ciki?

Figyelt kérdés
Még nem tartok ott, hogy egyetemre járjak, de a gyakori kérdéseket böngészve elég gyakran találkozom a "bölcsész csaj" kifejezéssel és általában nem túl pozitív szövegkörnyezetben és hát, hogy őszinte legyek ennek nem értek az okát.

2015. júl. 2. 23:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

Kultúraellenes a közhangulat, színvonalas irodalmat olvasni, művészetet fogyasztani ciki, művelt és kulturált embernek lenni ciki, nem csoda hát, hogy utálják a bölcsészeket.

Magyar-sumér ősnyelvről deliráló félanalfabéta, 6 éves gyerek szintjén tudatlan kőbunkó lakatosnak lenni bezzeg nem ciki, és az sem ciki, amikor az aljanép hordákba verődve, a frusztráltságtól elvörösödött fejjel szidja a diplomásokat és különösen a bölcsészeket.

Idáig züllött ez az ország...

2015. júl. 3. 14:43
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

31/N

Én is "bölcsész csaj" voltam, és úgy láttam, hogy bölcsész és bölcsész között volt különbség. Én angol szakot végeztem, mert érdekelt, és tényleg nagyon imádtam, most pedig egy jól menő nyelvsuliban dolgozok teljes munkaidőben, és nem bántam meg, mert kreatív, szeretem.

De mikor egyetemre jártam, voltak szakok, amiket mi is csak "büfészak"-nak hívtunk, ahova sokan tényleg csak azért mentek, hogy valahogy diplomájuk legyen, de nagyrészt a közeli kocsmákban lógtak (egyébként főleg inkább a fiúk!) Ilyenek voltak pl. a néprajz, filozófia, andragógia, esztétika, stb.

De persze tisztelet a kivételnek.

Ha valaki azért tanulja ezeket, mert tényleg érdekli, és el is tud vele helyezkedni, akkor senkinek nincs joga leszólni őket.

Párom, aki közgázt végzett, szokta leszólni a bölcsészeket, olyankor mindig rámordulok, hogy "hé, én is az vagyok!". Olyankor mindig szabadkozik, hogy nem rám értette, mert az angol szak még nagyon is piacképes, ő azokra értette, akik nem tudnak mit kezdeni a diplomájukkal.

Lehet, hogy ebben igaza van, de közgázosként szerintem van benne egy adag arrogancia. :P (ráadásul ő utálta a matekot, nagyon nehezen ment neki, de ő rákényszerítette magát, mert jól kereső állást akart)

Én meg ezért szoktam őt ugratni. :)

Kedves Kérdező, ha téged érdekel valami bölcsész szak, akkor szerintem ne az befolyásoljon, hogy ciki-e vagy sem :)

Mert egyébként milyen szak(ok)on gondolkodsz?

2015. júl. 4. 11:58
 13/17 anonim válasza:
100%

hihetetlenül szórakoztató, amikor valaki fel van háborodva (egyébként teljesen jogosan), ha mások lenézik az ő szakját, majd ezek után rákontráz azzal, hogy is lenéző kommenteket tesz valakikre, akik pedig szerinte haszontalanabbak... a mérnök lenézi a bölcsészt, az anglisztikás bölcsész lenézi az esztétát, az ELTÉ-s esztéta lenézi a ZSKF-es esztétát, a ZSKF-es esztéta meg ki tudja kit, nyilván nekik is akad valaki.

önmagában az, hogy valaki valamilyen szakra jár, semmit nem mond el arról, hogy a) milyen ember, b) mennyi energiát fektet a tanulmányaiba, c) milyen munkát fog végezni és mennyi pénzért. én műszaki és bölcsész szakot is végeztem; mindkét helyen kb. 70-80% volt azoknak az aránya, akik minden különösebb cél és elképzelés nélkül lötyögtek az egyetemen (más kérdés, hogy a mérnöki szakok a gyengén teljesítőket elég hamar kiszórják, de ezt meg a fejkvótaalapú finanszírozási rendszer miatt egy amúgy is elég szar anyagi helyzetben lévő bölcsészkar egyszerűen nem teheti meg.)

2015. júl. 6. 15:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek előzővel, hozzátéve, hogy a művészetek szeretete, netán művelése és a klasszikus műveltség nem pusztán a bölcsészek kiváltsága:-)
2015. júl. 6. 18:05
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
lehet specializálódni, hogy kutya kakit, vagy macska kakit szeretnél szedegetni közmunkában végzés után, kemény havi 50 ezer forintért, esetleg mehetsz majd krumplit sütni a Mekibe vagy a Burger Kingbe. Ha ezt a marhaságot választod, mármint a bölcsészetet.
2015. júl. 24. 14:04
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#15: Tudod bölcsészszak és bölcsészszak között is van ám különbség, szóval ezt a marhaságot, hogy "egy bölcsészdiplomával mindenképp csak a seggedet törölheted ki", inkább hagyjuk!
2015. júl. 24. 18:24
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
“Használhatatlan” bölcsész diplomám van (ókori keleti szakon) és magas szintű menedzser vagyok vele Európa egyik legnagyobb konszernjében. Ezermilliárdos döntéseket készítek elő, szükség esetén “hasznos diplomás” mérnököket, közgazdászokat eszem reggelire. Adózás, lakásbérlet, megélhetés, repülőjegyek után is marad havi 1 millió forint költőpénzem. Ezúton kívánok boldog új évet minden kedves hasznos- és haszontalan diplomásnak Európa egy jobbik országából, és üzenem, hogy az egyéni képességeken, szorgalmon és akaraterőn múlik minden, nem elsősorban a diplomán.
2018. jan. 1. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!