Bölcsész csajnak lenni ciki?
Pistának jó leszel :D
Am. semmi gond nincs a bölcsészekkel.
Az az oka, hogy a bölcsészek közül rengetegen csak azért mennek egyetemre hogy diplomásak legyenek, szakot meg úgy választanak, hogy "ahol kevés a matek" :)
Persze kivételek vannak itt is.
Én is találkoztam már ilyennel, hogy leszólják a bölcsészeket...
Én is "bölcsész csaj" vagyok, de ettől függetlenül ugyanolyan vagyok mint bárki más, aki mondjuk matekkal, gazdasággal foglalkozik.... és eddig még senki se szólt le az miatt, hogy bölcsész szakos vagyok (legalábbis nem nagyon tudok róla).
20/L
Nem ciki. Főleg nem a pszichológus, keleti nyelvek (japán, kínai, stb.), skandináv nyelvek. Megnézném ki végezné el egy hétvége alatt. Mert sok mérnöktől ezt hallom. Hát akkor, tessék.
Viszont azzal is egyet kell értsek sajnos, hogy sokan csak diplomát szeretnének. Mindegy, hogy milyet. Na ez a ciki.
Szerintem nem az, bár lehet, csak hazabeszélek, mert én is az vagyok. Sztem 2 típus miatt terjedt el ez a sztereotípia:
-a buta liba, aki egyetemre akar menni, mert az menő, de közben semmihez sem ért, és tanulni sem akar, ezért bejelöl vmi szerinte magolós alibiszakot, és helyette inkább a körmét reszelgeti meg bulizik
-az előbb említett igénytelen divatbölcsész az ápolatlan, lógó hajjal, a kitűzős tarisznyával
Meg ugye vannak azok a reálosok, akik lenézik a bölcsészeket, mert sztük amelyik munkának nincs kézzel fogható haszna az életben, az fölösleges és szar.
Mindenesetre én tudom magamról, hogy milyen ember vagyok, és lepereg rólam, ha vki kicikiz azért, mert bölcsész vagyok meg egy kalap alá vesz azokkal, akik csk a széket melegíteni járnak be (beültetném egy jó kis anglisztika haladó hangtanra, aztán nézzen nagyokat :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!