Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nézik le az emberek a...

Miért nézik le az emberek a szegényebbeket, és miért tisztelik a gazdagabbakat?

Figyelt kérdés
2015. máj. 5. 12:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Érdekből.
2015. máj. 5. 15:41
 12/22 anonim ***** válasza:
11-es; teljesen igaz.
2015. máj. 5. 21:07
 13/22 anonim ***** válasza:
Gazdag vagyok és egyáltalán nem érdekel, hogy ki tisztel és ki nem. Sosem küzdöttem a tiszteletért, vagy bármilyen más elismerésért. Kizárólag a saját nyugalmam, illetve a saját céljaim a fontosak számomra. Az, hogy valaki elismeri -e a munkám, vagy sem, nem foglalkoztat túlzottan. Tudom, hogy milyen felelősség és nyomás van rajtam, illetve, hogy milyen jelentősége van a munkámnak, de ezt más nem feltétlenül tudja. Szerintem egyetlen tisztelet létezik, az pedig maga az ember tisztelete. Normálisan viselkedsz mindenkivel, mert egy ember, ennyi. Nem várom el, hogy meghajoljon előttem bárki is. Valójában a barátaimon kívül nem is társalgok mással. Mindenkivel emberségesen bánok és kész. Mindegy, hogy szegény, vagy gazdag.
2015. máj. 6. 16:23
 14/22 anonim ***** válasza:

Kedves 13-as; tiszteletre méltó szemlélet; de ugye azért abban egyetértünk, hogy nem általános?

Kivétel erősíti a szabályt.

Úgy általában; gondolom az ember állatmivoltát tükrözheti a szegényebbek lenézése és a gazdagabbak tisztelete.

A gyengébb felfalása és az erősebbnek való behódolás, megadás helyett.

2015. máj. 6. 17:19
 15/22 anonim ***** válasza:
Azert azt tegyuk hozza kedves #13, hogy valszeg burokban elsz, amit a penzed hozott letre es tart fenn. Ez a lenyege a monetarizmusnak, h aki fenn van, az fenn is maradjon es ne kelljen oda kerulnie, ahol az atlagember van, nyakig sz.rban.. A barataid kozott (mert ugye csak veluk beszelsz, ahogy irtad) van netan "szegeny" is? Ha nincs, akkor nincs is mirol beszelni, hiszen fingod sincs rola, ki az aki valoban oszinten tisztel (leszamitva mondjuk a csaladtagokat). Lehet, h vannak alkalmazottaid, akik "tisztelnek", lehet, h Te is tisztelettel bansz veluk (mar ez is valami!), de egy biztos: ok nem fognak Veled ugy beszelni, ahogy akkor beszelnenek, ha nem Te adnad nekik a munkat, ha nem fuggnenek Toled. (legalabbis valoszinuleg nem olyan hulyek) Akkor tudod meg, ki az aki tisztel, ha olyannal talalkozol, aki nem fugg toled. En is csak akkor lattam meg, mikor kenytelen voltam elmenni dolgozni olyan helyekre, ahol almomban sem gondoltam volna, h egyszer majd ott dolgozok. Igen, nekem is volt, h jol ment (eleg tag fogalom szerintem, hogy ki szamit gazdagnak, ezert en nem irnam, h az voltam, habar magyar viszonylatban mondhatni igen) es csak kesobb, mikor "lepotyogtam a csucsrol", jottem ra, h azert nem ilyen egyszeru az elet.. ;) Nyilvan egyesek szerint most en is hulye, vagy buta vagyok, mert.. hmm.. "elszegenyedtem" :) , de szerintem sokat tanultam es mar latok olyan dolgokat is, amiknek meglatasaban az a bizonyos "burok" megakadalyozott. Visszaterve az alap kerdesre, szerintem itt mar senki nem tisztel igazan senkit. A penz lett az isten es annak hodolnak a gazdagok es a szegenyek is. Ennyi.
2015. máj. 6. 18:01
 16/22 anonim ***** válasza:
13: Ja, arrol nem is szolva, h a baratok is csak "baratok", remelem erted, mire gondolok. Nekem is volt sok "baratom", amig jol ment. Szoval "legy resen"! :)
2015. máj. 6. 18:08
 17/22 anonim ***** válasza:

13-as, én inkább olyan válaszolót szeretnék hallani, aki szegény és tisztelik. Mindenki. Megnézném...

Én világ életemben alsó középosztáyl voltam, vagy alatta egy kicsivel. Dolgoztam multinak, kajaiparban stb. és az a tapasztalat, hogy tipikusan az ötvenes és afölötti generáció a legbunkóbb. A nagyik emberszámba nem veszik az embert, különösen a gazdagabb fajta.

ezenkívül a gazdag egyetemista korosztály szörnyű még.

A kékgalléros munkaerő egymás között viszont meglepően udvarias.

Azt mondod, van pénzed és ember módjára bánnak veled. Azt állítod, te is így kezeled a környezetedet. De most komolyan, szerinted van olyan élő ember, aki azt állítja magáról, hogy "igen, én egy g€ci, felfuvalkodott bunkó vagyok". Senki nem fogja beismerni.

2015. máj. 6. 22:24
 18/22 anonim ***** válasza:

17-es; igaz.

Bár a kérdező talán arra gondolt,hogy mindenki lenézi a nálánál szegényebbet, és tiszteli a nálánál gazdagabbat.

A teljesen szegény embert, aki szegénységi fogadalmat tett vallási okból pl., és mások szolgálatára éli az életét,szerintem azt általában valamennyire tisztelik, bár nem értik meg.

Azon kívül vannak olyan emberek is, akik teljesen megcsömörlöttek a fogyasztói életszemlélettől, és elajándékozzák mindenüket, hogy teher nélkül élhessenek.A nélkülöző, szegény országokban tisztelik őket a pénzük nélkül is.Bár igazából gazdagabbak pénz nélkül is, a képzettségük,a fejükben levő dolgok miatt.

2015. máj. 6. 23:02
 19/22 A kérdező kommentje:

Én is arra hajlok amit az egyik válaszoló leírt. Hogy benne van mindenkiben tudat alatt hogy a szegénytől nem kaphat semmit, de a gazdagtól igen.

A másik, hogy szegénnyel érintkezni nem kellemes, gazdaggal viszont igen. Vásárolni is jobban szeret olyan helyen az ember, ami szebben van berendezve, csillog-villog minden. Hiába olcsóbb a másik bolt, ha minden kopott...

2015. máj. 6. 23:16
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy szívesebben vásárolunk csillogós helyen.

Ott olyan egyformák a dolgok, nincs karakterük a dolgoknak. Sokkal érdekesebb tárgyakat lehet találni egy bolhapiacon, vagy egy nem önmagáért kivilágított használt dolgokat áruló boltban.Akár ékszereket is szebbeket lehet találni egy antik boltban.

Az új boltok olyan sterilek, élettelenek.

2015. máj. 7. 06:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!