Miért mondják azt ha valaki öngyilkos lesz azzal nem old meg semmit?
Hát nekem az a véleményem hogy aki öngyilkos akar lenni az akarat gyenge. Nincs meg benne az élni akarás.
Persze ott a másik véglet aki csak fenyegetni tud, és aki próbálkozik (ez utóbbi az alja az egésznek, könyörgöm legalább megölni tudja magát normálisan) Nyílván ez utóbbi figyelemfelhívás miatt csinálja, egyfajta segítségkérés valamilyen problémára.
De gondold végig, megölöd magadat akkor jobb lesz a világnak? Jobb lesz a családodnak? Jobb lesz a barátaidnak? A szrt lesz jobb, csak fájdalom és bánat marad utánad.
Más idő elött veszti el a szeretet embert, van akinek esélye sinccs az életre. Belegondoltál már abba milyen ha egy szülő temeti a gyermekét?
A sok fszkalap öngyilkos jelölt meg jön és nyafog hogy jaj de rossz nekem, inkább megölöm magam. Ennél undorítóbb nincs. Úgy csináltok mintha az élet alapvetően járna mindenkinek, mintha semmit nem jelentene. Tudjátok Ti azt milyen elveszíteni valakit? Felfogjátok egyáltalán milyen szánalmas dolog gyáván elmenekülni? Sokan bármit megtennének hogy segítsenek a haldokló szeretteiken, hogy csak egy kicsit tovább élhessenek, erre jön egy öngyilkos nyomorult és eldobja azt amiért mások bármit megtennének: az életet.
Nincs könnyebb mint eldobni az életedet, és kiszálni az egészből, ez a gyávák útja.
És miért mondják azt hogy az öngyilkosság nem megoldás? Azért mert nem az, csak annak aki végez magával és itthagy mindent.
Akkor beletrafáltam. Bocsi amúgy.
Akaratgyengeségnek ehhez köze sincs. Akarat mihez? Ez egy másik amit soha nem értettem. Szerintem aki nem élte még át azt a tudat- és lelkiállapotot, az dobálózik ezzel, de tényleg semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!