Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » RETTEGEK, mit tegyek? Mondjak...

RETTEGEK, mit tegyek? Mondjak le az egyetemről?

Figyelt kérdés

Felvettek egyetemre pótfelvételivel.

Amit tudni kell rólam, hogy a gimis osztályomnál jobbat nem kívánhatnék, MINDENKI szeretett(ellenben az általános iskolával, sose voltam társasági ember, gimiben mégis befogadtak és "közkedvelt" lettem). Nos, kialakult egy pánikbetegségem, aminek kvöetkeztében az ISMERT emberek, barátok közé is pánikkal mentem, azt hittem nem fogom tudni végigcsinálni a gimit. De sikerült...

Viszont most jön az egyetem. Már ott tartok, hogy nem akarok több új embert megismerni! NAGYON NAGYON félek, gyomorgörcs van bennem(pedig van még egy hetem a kezdésig). Ott tartok, hogy inkább dolgozok a legjobb barátaimmal minthogy egyetemre kelljen járnom.

Könyörgöm valaki írjon, mi ebből a kiút?

Gimiben is megpróbáltam legyőzni, de a poklok poklát is megjártam, nem akarom megint átélni....

2014. aug. 29. 23:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én is szorongok, ha valamilyen számomra ismeretlen, kényelmetlen szituációba kerülök. Nem vagyok pánikbeteg, az azért komolyabb lehet. Próbálj uralkodni az érzéseiden és tudatosítsd, hogy azt te csak képzeled, hogy ellenséges a szituáció. Egyetemen beiratkozáskor kb mindenki be van tojva, nagy a káosz, senki nem tudja mi merre van. Olyankor lehet szuperül barátkozni. Menni fog neked is!
2014. aug. 30. 01:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy itt is, ott is rettegni fogsz. És ha már választani lehet, így fiatalon inkább rettegj az egyetemen szerintem! A betegségre meg vannak bogyók, gondolom idővel beállítják majd jól neked.
2014. aug. 30. 05:23
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz lesz? Biztosan!

Vannak, akik segíteni tudnak abban, hogy ezt elviseld? Néha tölts velük időt és beszéld át velük a helyzetet.

Nekem is gondot okozott az, hogy miként fogok új emberekkel megismerkedni. De nekem vidéki egyetemen könnyebb volt, ott összetartóbb a társaság, mint BP-n, vagy külföldön. Igenis külföldön még keményebb, mint ott, ahol legalább a kultúrátok közös! És mégis belevágnak mások. Ez lelkesíthet.

Ha kolis leszel, az még többet segíthet. Kopogtató, bulik, közös tanulások, közös kajálások, palacsinta sütő verseny, jelmezes buli, stb. Megismerhetsz veled egykorú, hasonló gondolkodású embereket. Ha jó fej vagy, akkor el fognak fogadni. Nem a gyk-s stílust kell tovább vinni oda: ha egyből letorkollod őket, vagy ellentmondasz nekik mindenben, akkor nem lesz könnyű helyzeted, gyorsan ki leszel túrva mindenhonnan!

És az egyetemen lehet igazán kiépíteni a kapcsolati tőkét! Minél több embert ismersz, és van jó kapcsolatod, annál többen tudnak későbbiekben segíteni neked, illetve, számíthatsz arra, hogy közös célokat tudjatok elérni a jövőben is, akár munkában, akár munkán kívül.

Ezzel vigyázni kell, mert átcsúszhatsz a ló túl oldalára! Aki csak a kapcsolatait építi, de szakmailag nem fejlődik, az nem tudja majd rendesen kihasználni a kapcsolati tőke előnyeit. Úgyhogy meg kell tanulnod majd mérlegelni: mikor kell inkább tanulnod és a saját utadat egyengetni és mikor kell közösségi életedet egyengetni

A másik, hogy itt is játszik a Pygmalion effektus. Ami az agyadat foglalkoztatja, azt fogod sugallni a másiknak is. Tehát, ha azon gondolkozol, hogy hogy ne csesszed el, akkor az elcseszés lesz, amit sugallsz a másiknak, ha ellenben azon gondolkozol, miként legyél sikeres, a siker gondolata lesz az, amit sugallsz másoknak :)

Tehát nehéz lesz-e? Igen - nehéz lesz!

Ezt más is így érzi? Igen, sokan félnek az újdonságoktól és a megszokott, biztonságos helyzet hátrahagyásától. De fejlődni nem lehet egy biztonságos, nyugodt környezetben. Új és kockázatos környezetben lehet új dolgokat tanulni! :)

A végén megéri?

2014. aug. 30. 09:47
 14/14 anonim ***** válasza:

"Hej! Jancsika-Jancsika!

Lettél volna katona!"

2014. szept. 1. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!