Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Magyar társadalom nagy része...

Magyar társadalom nagy része miért tekinti a társadalom aljának nyolcáltalánosos senkiknek a bolti eladókat, pénztárosokat?

Figyelt kérdés
febr. 3. 20:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre is az a kérdés merül fel bennem, hogy hogy lehet lenézni felnőtt, dolgozó, adófizető embereket…

A másik meg, hogy robotra lecserélik, a robotoktól nem tudnak a vevők még annyi választ se kapni, mint az eladóktól.

Az nyilván igaz, hogy ma már nem olyan a kiszolgálás mint régen volt, de ez munkáltatókon múlik, hogy mit vár el, meg sok embernek már igénye sincs rá.

Az igaz, hogy a legtöbb multi spórol a munkaerőn, de ez megint csak nem a dolgozók hibája…

És igen, én is multinál dolgozok, nem tudom honnan jött, ez, hogy az eladók 8 általánost végzettek, mindegyik kollégámnak meg van minimum az érettségi, ez nem azt jelenti, hogy annyi van meg max, hanem azt hogy nálunk talán elvárás is.

Egyébként nem tudom a többi multinál, hogy van de mi 8 órában dolgozunk, és ténylegesen, nem 12-ben, max havi 1-2 alkalommal kell 12 órázni, fárasztó, de ki lehet bírni.

Persze tudom ettől meg vannak rosszabb helyek, szerintem maszek helyen rosszabb is lehet, ( nem jelent le rendesen, nem fizeti ki a túlórát stb.) oda nagyobb valószínűséggel vesznek fel 8 általánost végzettek, de szerintem akkor sem kéne bármilyen becsületes munkát végző embert lenézni….

febr. 5. 06:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Ez a lenézés egyfajta primitív gondolkodást sejtet.

Igaz, hogy (majdnem)miden szülő fehérgalléros, tisztakezű gyereket képzel el magának. Ezt ma nevezhetjük szinte közelvárásnak is.

De ez alapján minősíteni embert, elég nagy szamárság, pláne, ha belegondolunk abba, hogy egy diplomás közférában dolgozó nem biztos, hogy jobban keres, mint egy villamos, gépész, földműves szakember. :)

febr. 7. 09:36
 13/16 6pounder válasza:
Vezetőként dolgozok egy cégnél, én is csak egy köcsög senkiházi vagyok...
febr. 7. 10:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert csak ítélkezni tud a legtöbb ember. Amúgy én is bolti eladó vagyok és azt tapasztalom hogy a kevessebb iskolát végzettek sokkal jobbfejek és vagányabbak mint a diplomások.
febr. 8. 21:52
 15/16 kriszpo ***** válasza:
53%

A magyar társadalom kb. 9,6M ember. Ebből hány százaléka tekinti "senkiknek" a bolti eladókat? Honnan van a statisztika? Mi is a kérdés?

Nem hiszem, hogy így lenne. Lehet, hogy te eladó vagy és a (szűk) környezetedben van pár ember, aki lenéz téged? Erről van szó?

Személy szerint én nem szoktam lenézni az eladókat, de volt már olyan eladó, akit a személyisége, viselkedése, vásárlókhoz való hozzáállása miatt néztem le...

Társadalmunknak különböző rétegei vannak. Ezek a rétegek iskolázottság, anyagi helyzet,stb... alapján alakulnak ki. Alapvetően az alsóbb rétegből származók, ugyanúgy lenézhetik a magasabb rétegben élő embertársaikat és vica versa. Ennek az oka pszichológiai.

febr. 9. 12:27
 16/16 zlaci1 ***** válasza:
100%

Három diplomával gyakran járok a Pennybe. Igen is, nagyon tisztelem a bolti eladókat, pénztárosokat. Ritka az olyan hely, ahol az emberek - főleg női dolgozók - olyan munkatempóban végzik a munkájukat mint ott. Ennek ellenére viszonylag segítőkészek a keresésben, mert a marketingesek - ők tudják miért- állandóan felboríttatják az áruk bolti rendjét

Ez a lenézés - ha egyáltalán létezik - abból eredhet, hogy Magyarországon a fizikai munka tisztelete indokolatlanul alacsonyabb a szellemivel szemben.

febr. 9. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!