Amúgy miért nem lehet mindenkinek megadni egy fokú tiszteletet? Nem kell isteniteni mindenkit csak olyan átlagos tisztelet tudod
otthonról hozott szokások,neveltetés,intelligencia,
élete során összegyűjtött traumák,lelki sérelmek,
csalodóttság,
alkalmazkodás(?),"ha te/ők így,akkor én is!" arra jutott ha más emberek ilyenek,neki sem érdemes jónak lenni másokkal,mer' ""mire jutott vele"".
Tőlem egyszer megkérdezte valaki,hogyha ennyien,ennyiszer már kiszúrtak velem, nem gondolkodtam-e el még rajta, hogy én is egy kicsit g_ci legyek. Amúgy még nem. De amúgy szerintem nekem nem is menne ez az alakoskodás, vagy hogy mondjam. Ha egyszer valamilyen csoda folytán megpróbálnám, nem lenne hiteles, egyből kiszúrnák szerintem.
Hát jó az egy dolog hogy valaki rossz, de nem egy másik ember dolga lenne hogy ezt szemrehányja csak annyi lenne az ember dolga hogy emberi legyen.
Csak nézz rá egy drogosra vagy kéregetőre ki okosabb ő vagy egy átlag ember?
Elvileg az okosabb viselkedik okosabban
Te ki a tököm vagy, hogy megengedd magadnak ezt a hangnemet velem meg másik x emberrel szemben?
Amúgy meg nem, aki “rossz” (jelentsen ez a te értelmezésed szerint bármit), az nem érdemel tiszteletet. Az annak jár, aki kulturáltan viselkedik. Aki mondjuk leri bancoz random nőket az utcán vagy beszól random embereknek vagy épp a neten áll bele neki nem ártott idegenekbe (mint te ugye most), az semmilyen tiszteletet nem követelhet.
A zemberek Mo.-n eléggé nagyra vannak a nagy semmire: először az alapműveltségen kellene sokaknak változtatniuk. Netezés helyett olvasás, művelődés.
A másik: aki nem megfelelően viselkedik, azt a társadalomnak ki kellene löknie magából, vagy legalábbis nem foglalkozni vele, száműzze magát.
Azigen, lehet ezért van ennyi öngyilkos😂
Nem értem én az embereket olyan nehéz lenne tisztelni a másikat?
Még ez honnan jött hogy ki kell érdekelni?
Vicc az egész emberiség
Elfogadáshiánya amin kéne változtatni emberek még magukat sem tudják elfogadni így, hogy várjuk el hogy másokat elfogadjanak. Ha nem elégedettek magukkal és emiatt másban keresik a rosszat. Sok elfojtás fel nem dolgozott dolgok. Az a menő ha pajzsott emelünk magunk elé amivel visszatartjuk a másikat de ezzel a pajzsal néha bántjuk is őket. Az egoját ha megsértjük véletlenül is duplán adja vissza. Vagy ego kérdést csinálunk olyanból is aminek köze sincs a dologhoz. Még mindig abban ragadtunk , hogy az egész világ ellenünk van mint tinikorban. Vagy sértett gyerekek vagyunk.
Persze ezzel én se vagyok kivétel. De ezen amúgy lehetne dolgozni.
Mindenkinek meg van a csomagja még ennél több és különbnél különbözőbb gondokkal dolgokkal.
Sok a frusztrált ember, az olyan, akinek sok (feldolgozatlan) traumája, sérelme van, amit másokon vezet le. De olyan is, akinek eleve defektes kommunikációs stílusa van, vagy a fentiek miatt, vagy mert ezeket szokta, tanulta meg/el, ezeket látta otthon, vagy a környezetében, vagy nála ez a szint.
Aztán az is lehet, hogy azért viselkedik így, mert azt látja, érzi, hogy ezzel a stílussal viszi valamire. Sajnos egyes körökben ez valóban így is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!