Mely férfi nevek tetszenek neked a legjobban és melyek a legkevésbé?
Nekem amik tetszenek: Dávid, Krisztián, Ádám.
Amik meg a legkevésbé tetszenek:Samu, Borisz, Zétény.
Olyanok tetszenek, amik nem ilyen aktuális trendik, de mindig viszonylag gyakoriak lesznek. Pl. Péter, Tamás, Márton, Marcell, Gábor, Ferenc, András, Gergely stb. Talán a Péter és az András a legjobban.
Legkevésbé az idegen hangzású, számomra kissé nyalás hatású, most divatos fiú nevek, vagy amik már nevetségesen divatja múltak. Pl. Noel, Milyen, Benett, Brájen stb. Illetve: Aladár, Rezső, Ede, Ernő stb.
Amik legjobban tetszenek férfinevek, a Bence, Boldizsár és Benett nagyon tetszik.
Amik pedig nem tetszenek egyáltalán, azok a tucatnevek, Ferenc, Tamás, Péter, Gábor, András, János, Sándor, Gergő. Baromi unalmasak.
Amik annyira nem tetszenek, azok a tucat nevek, mint az István (férjemet is így hívják, ő konkrétan utálja a nevét), Sándor, Zoltán, Ferenc, stb. Ezeket igazából csak azért nem szeretem, mert tényleg agyonhasználtak, főleg az isősebb generációkban, és minden harmadik ember István vagy Sándor. Munkahelyen is, mikor mondom, hogy Sanyi, akkor jön a kérdés, hogy melyik a 4-ből?
Az ilyen nagyon újhullámos neveket sem szeretem, mint Noel, Zétény, stb.
Jobban szeretem az olyan neveket, amik nincsenek agyon használva, de nem is ilyen pár éve használt nevek. Pl. Tibor, Alex, Imre.
Persze ez terület függő is, hogy melyik neveket elterjedtebbek.
6-os, a nagyon különleges sem jó.
Engem pl Klaudinának neveztek el szüleim, hát banyek. Manapság talán nem annyira ritka, de gyerekkoromban volt vele bajom (Claudia Schiffer, stb csúfolódás). Mikor tanultam írni, azzal is megkínlódtam, voltam én Kalubia, Klaubia, Kaludia. A töri tanáromnak én voltam Claudius császár.
Plusz a nagyszülők és az egyszem dédmamám alig tudta megjegyezni, Dédinek pl. míg élt, Klódika voltam, mert nem tudta kimondani, megjegyezni, pontosan hogy is van a nevem :D
Szóval egy kevésbé különlegessel is beértem volna.
Ami még viccfaktor a nevemmel kapcsolatban, bár ezzel én is szoktam viccelődni, hogy a vezetéknevem ugye Katona, a férjem vezetékneve is K-val kezdődik. (Úgy vettem fel a nevét, hogy K...né + saját név) Így én lettem K a köbön :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!