Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért lehet ez? Mivel tudnám...

Miért lehet ez? Mivel tudnám ezt javítani?

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen beszélek lányokkal. Ometv-n akarnám gyakorolni a lányokkal való beszélgetést, de még néha ott se megy. Bedob lányokat és nemtudom mit mondjak kicsit lefagyok aztán vagy elnyomnak vagy én őket. Most megyek buliba haverommal holnap szerintetek ott egyszerűbb lesz? Eléggé megkeseríti az életem ez a dolog és nem tudom, hogyan javítsak ezen. Van akinek hasonló gondja van?

okt. 25. 13:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Biztos voltak beszélgetések, ahol mások kezdeményeztek és dobtak fel valamit. Ha azokból nem tanultál, akkor próbáld meg ugyanazokat a formaiságokat megismételni. Két vadidegen először semmiről nem tud beszélni, csak a szokásos közhelyekről, míg valami olyan nem derül ki a másikról amivel újabb kérdésekkel irányítani lehet a beszélgetést.

Ha viszont tudod hogy mit lehetne kérdezni, de nem mered kinyitni a szád, az személyesen sem lesz könnyebb (és nem is lapoznak el, kimentve a helyzetből). Emellett ha még erősen introvertált is vagy, egy zajos tömegrendezvény nem fog kiforgatni ebből az állapotból, lehet kellemetlenül élnéd meg már ezt a részét is.

Kérdés, hogy csak az élő és spontán beszéddel van nehézség, vagy írásban is? Mert ha írásban nem, akkor lehet könnyebben menne chateléssel felépíteni egy alap ismertséget, és nem rögtön egy idegen embert szólítasz meg a semmiből, amitől leblokkolsz.

okt. 25. 13:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiből nehéz megmondani, de szerintem az elvárásaidat kellene elengedni. Ne akarj semmit a beszélgetéstől, csak beszélgess - kis túlzással - mintha fiúkkal beszélgetnél.
okt. 25. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Tanulj meg kérdezni, majd a lányok beszélnek!
okt. 25. 17:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Beszélgessetek társaságban akkor. Nem kell egyedül beszélned, ha haverral mész. Meg készülj pár kérdéssel, amiket bármikor feltehetsz. Adott helyzet/eseménnyel kapcsolatban. Egy fokkal értelmesebb, mint a „te is ezen a bulin vagy?”, akkor már jó. Chatgot is segít ám ötletelni bármiben... ne vesd meg a modern technológiákat.

Aztán... ez egy buli! Ide jólérezni magát megy az ember. Te is érezd jól magad! Ott a haverod, beszélgessetek, iszogassatok? Táncikáljatok, verődjetek össze más társaságokkal, akármi. Bármi, amiben jól érzed magad, azt csináld.

okt. 25. 22:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Könnyebb mondani, mint átültetni a gyakorlatba, de nekem az segített, hogy a beszélgetőpartneremre nem úgy tekintek, mint "potenciális pár jelöltre", hanem, mint egy teljesen semleges valakire. Onnantól nem feszülök be, nem gondolom túl és már gördülékenyebb az egész beszélgetés.
okt. 27. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!